avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire formula executorie

Am o hotarare judecatoreasca favorabila ce nu a fost atacata cu recurs de nici una din parti. Prin aceasta hotarare partea adversa este obligata sa-mi achite o suma de bani. Desi au trecut cateva luni de la momentul cand s-a dat hotararea judecatoreasca ,persoana in cauza refuza sa efectueze plata. Am inteles de la executorul judecatoresc la care am apelat ca pentru a -l executa silit trebuie sa investesc hotararea cu formula executorie. Ce trebuie sa fac mai exact in acest sens?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dere1923 , utilizator 19:05, 12 Noiembrie 2011
o cerere prin care se solicita investirea cu formula executorie, la care sa anexati o taxa judiciara de timbru de 6 lei si timbru de 0,30 lei...se depune la instanta de fond care a pronuntat-o...instanta va stabili un termen urgent in cadrul caruia se va investi...a doua zi va puteti prezenta sa o ridicati si o puneti in executare prin executor ...bafta!
mergeti la arhiva instantei de unde este eliberata hotararea...vi se va explica acolo ce aveti de facut!
De la instanta mi-au sugerat sa-mi angajez un avocat. Am contactat un avocat si mi-a solicitat 200 lei pt a se ocupa de acest aspect. In cazul in care e vorba de o cerere consider ca e o suma destul de mare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
...atentie ...sunteti conditionat de timp!!!
nu exista onorarii minimale sau maximale,si actiunea de divort este o cerere,toate sunt cererii,nimeni nu va obliga sa angajati un avocat dc considerati ca va descurcati singur,in plus ganditi-va la miza:dc nu se investeste nu faceti nimic cu hotararea
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ContSters83715 ContSters83715 Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)