avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama mea a decedat in luna mai 2010 (tata a decedat in 1984). Eu sunt singurul copil si deci mostenitor al casei si terenului unde a locuit mama. Nu am deschis succesiunea inca deoarece locuiesc in strainatate. Ar trebui sa vin in tara pentru cateva saptamani cat ar dura succesiunea dar nu am timp. Voi avea timpul necesar sa fac acest lucru peste doi ani cand ma voi pensiona. La acea data vor fi 3 ani si jumatate de la decesul mamei.
1. Ce implicatii ar putea avea deschiderea succesiunii dupa 3 ani si jumatate?
2. Exista vreo posibilitate ca activitatile legate de acesta succesiune sa se termine in 3 saptamani, daca vin in tara in timpul unui concediu?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:06, 14 Noiembrie 2011
1. Plata unui impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale (nu se datoreaza impozitul daca succesiunea este dezbatuta si finalizata in termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii).

2. Puteti sa nu veniti deloc. Puteti imputernici o persoana care sa va reprezinte (procura in forma autentica). Sau, oricum, nu ar avea de ce sa dureze atat de mult daca actele dvs. sunt in ordine

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire gigelas gigelas Buna ziua, Va rog sa-mi raspunda cineva la urmatoarea intrebare: O familie compusa din:sot,sotie si doi copii. Sotul a decedat in urma cu 1,8 ani. A ramas ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Mostenire in favoarea unuia dintre mostenitori Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Sotul meu este unul dintre cei 4 mostenitori (frati) dupa parinti. Tatal decedat de 12 ani, dupa care s-au facut acte notariale, iar mama, ... (vezi toată discuția)