avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera voluntariat

Buna ziua,

Exista o zi libera/an, de la stat pentru actiuni de voluntariat?
Eu nu stiu sa fie in Codul Muncii sau intr-o lege speciala insa am auzit ceva despre asta.
Se poate ca persoana care mi-a spus sa nu stie exact si sa fie ceva prevazut in regulamentul lor intern sau in CCM la nivel de firma.
Ma intereseaza insa daca exista ceva cu caracter general cum e cea pentru donatorii de sange.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 11:37, 14 Noiembrie 2011
Nu. Daca firma doreste sa realizeze activitati de csr (responsabilitate sociala corporatista) in care ar intra si aceste zile in care se presteaza activitati de voluntariat, trebuie sa organizeze aceasta treaba prin regulamentul intern.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni de voluntariat iro iro Buna ziua, Cum se poate integra activitatea de voluntariat in timpul programul de lucru? Care este baza legala si cum poate si ea coroborata cu legislatia ... (vezi toată discuția)
Zi libera acordata donatorilor de sange DoinaGeleriu DoinaGeleriu Buna ziua, Ziua libera de la locul de munca pentru donatorii de sange este platita de angajator? Art.11 lit.b) din HG nr. 1364/2006 spune ca salariatul are ... (vezi toată discuția)
Daca o fima nu are ccm la nivel de unitate semnat cu angajatii ce legi se aplica in acest caz? alissro alissro Buna ziua, Am o intrebare daca se poate: Avand in vedere ca CCM la nivel national nu mai este valabil, ce legi se aplica pentru angajatii unei firme care nu ... (vezi toată discuția)