Buna ziua,am o mare problema am lucrat la o firma timp de 2 ani si 2 luni si acestia nu mi-au inregistrat nici un contract de munca,am facut sesizare la ITM si in urma controlului eu nu am primit nici o instiintare,insa firma la care am lucrat ma preseaza ca sa le dau in scris ca nu mai am nici o pretentie de la ei ca sa inchida dosarul de la ITM.Eu le-am cerut plata dariilor catre stat pe perioada lucrata,plus un salariu si jumatate care nu imi fusese platit.Ce pot face in aceasta situatie?
daca nu ati solicitat in sesizarea depusa la ITM sa vi se comunice raspunsul cu toate ca legal in 30 de zile ar fi trebuit sa va trimita un raspuns), puteti merge la ITM, si sa va interesati de soarta dosarului in mod personal..
sfatul meu este ca nu ar fi bine sa dati curs si sa semnati tot felul de acte, care ar putea sa ii scoata pe ei ''la lumina'', iar daca nu sunteti multumita de decizia ITM-ului va puteti adresa instantei de judecata pe dr. muncii ...
Multumesc pentru ajutor.Asa am sa fac pentru am fost convocat la o discutie cu administratorul firmei si acesta mi-a spus ca el a platit dariile catre stat si ca el trebuie sa sa reangajeze pe mine ca asa il obliga legea,dar eu acum lucrez cu contract de munca in alta parte si dupa cate stiu nu imi poate platii retoactiv dariile ptr CAS,pensie,somaj etc.As putea cere sa mi se plateasca o suma cu care sa-mi fac o pensie privata avand in vedere ca ei nu au respectat legea?