avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia in interventia principala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia in interventia principala

Am formulat o cerere de interventie principala in cadrul unui partaj de bunuri comune. Creanta mea dateaza din 2007 şi 2008. Se aplica regulile generale de prescriptie ? Partea adversa a invocat prescriptia dreptului de a mai solicita aceasta creanta...Instanta a admis in principiu cererea mea...
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:38, 14 Noiembrie 2011
v-a admis interventia dar v-a admis si recuperarea creantei?
Stimată doamnă,

Din cele ce spuneţi dvs, Instanţa a admis în principiu cererea de intervenţie, deoarece aveţi un interes în cauză. Din păcate, nu avea cum să se pronunţe şi asupra prescrierii dreptului, aceasta fiind o excepţie care se va analiza subsecvent.

Deci, până la această dată, nu aveţi un câştig real.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere in materie comerciala vrica vrica In cazul in care intr-un termen de 3 ani nu am o sentinta definitiva se prescrie creanta?Va multumesc mult pentru raspuns (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere: principala si accesorie Irina S. Irina S. Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste ... (vezi toată discuția)
Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)