avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copil cu varsta peste 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copil cu varsta peste 2 ani

Buna Seara,

As dori sa aflu si eu procedura pentru a primi alocatia pt copil de peste 2 ani. Am auzit ca trebuie sa depun un alt dosar cu nu stiu ce fel de informatii, pt a primi cei 42 lei in continuare...nu inteleg de ce e nevoie de alt dosar cu aceleasi informatii mai mult ca probabil ( date mama si copil). Transferarea acestor informatii ar trebui sa se faca automat, doar sintem in era tehnologiei...si noi tot plimbam hirtoage de la o institutie la alta..Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii despre ce acte trebuie sa depun si unde..
Va multumesc forte mult.

CVD
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 17 Septembrie 2018
Buna seara!
Alocaţia de stat (2-18 ani - 42 lei/lună).
În conformitate cu prevederile Legii 61/1993 republicată, toţi copii cetăţeni români, straini sau apatrizi care domiciliază în România, au dreptul la alocaţie de stat în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 42 de lei lună până la vârsta de 18 ani. Alocaţia se acordă şi după împlinirea vârstei de 18 ani a tânărului, dacă acesta urmează cursurile de zi ale unei forme de învăţământ liceal, organizat în condiţiile legii şi nu repetă anul şcolar.
• Cerere tip;
• Actele de identitate ale reprezentanţilor legali - copie şi original; (mama şi tatăl);
• Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat - copie şi original;
• Dosar cu şină.
• pentru plata în cont bancar - extras de cont deschis la B.C.R., ProCredit Bank, Banca Transilvania, Romexterra Bank, B.R.D., Alpha Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, CR Firenze Bank, VOLKSBANK, UniCredit Tiriac Bank, CARPATICA, C.E.C. Bank, ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank (RIB), OTP bank, BANCPOST şi ING pe numele solicitantului.
• Alte acte solicitate după caz: certificat de căsătorie; hotărâre de divorţ; hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap etc.
Actele de mai sus se depun la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali, la inspectoratele teritoriale de stat pentru persoanele cu handicap.
Cererile se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei generale judetene de munca si protectie sociala, directorul sau comandantul unitatii scolare ori inspectorul-sef al inspectoratului teritorial de stat pentru persoanele cu handicap; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titlurilor prin institutiile abilitate.

Traim in Romanikk si trebuie sa taiem copaci pentru hartiile pe care suntem nevoiti sa le plimbam.
Sanatate si bafta!
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
leuca_luminita, utilizator
Buna seara!Daca depun actele pentru alocatie peste un an, iau banutii din urma.Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
Gainariu Ionela, utilizator
Pentru o perioada de maxim 12 luni in urma luati banii pentru alocatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii kmmy kmmy buna ziua, sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in semptembrie; as dori sa stiu ce acte trebuie sa pregatesc si unde sa ma adresez ulterior pentru alocatia ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut si indemnizatie mamica. catalin818 catalin818 1 . Care sunt actele necesare pentru alocatia nou nascutului si cand trebuie depuse? 2. Dar actele pentru indemnizatie mamica? 3. Se mai acorda trusoul ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)