avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda Administratia Financiara ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda Administratia Financiara ?

Administratorul asociatiei mele nu s-a lamurit la timp cum este cu depunerea on-line a declaratiei 112 si a facut-o abia acum. Pentru luna octombrie s-a depus insa pentru lunile august si septembrie nu s-a depus nimic pentru ca tehnologia asta moderna se asimileaza mai greu la 75 de ani.

Nu vrem sa ne sustragem acestei plati catre bugetul statului insa cum ne sfatuiti sa facem ca sa intram totusi in legalitate si eventual sa scapam nepedepsiti de Administratia Financiara? Sau poate pedepsiti doar cu avertisment...
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 18:35, 15 Noiembrie 2011
In august nu a depus-o nici macar la ghiseu? Pentru ca a existat aceasta posibilitate de prelungire cu inca o luna a depunerii declaratiei 112 direct la Administratia financiara.
Cand ati achizitionat certificatul digital?
Ca administratorul nu s-a lamurit la timp, cum spuneti, este posibil, dar cenzorul trebuia sa vegheze luna de luna corectitudinea intocmirii acestor declaratii si depunerea lor. La fel si presedintele asociatiei.
Acum sa mearga cenzorul la finante cu declaratiile intocmite si sa caute intelegere la cei de-acolo sa le primeasca sau sa le trimita acum pe internet.
Asociatiile care au cenzor cu pregatire (membru CECCAR) se descurca mai usor in asemenea situatii. Acestia mai gasesc o portita, o motivatie a intarzierii, un fost coleg pe-acolo si-o rezolva.
In august administratorul a depus la ghiseu pentru luna iulie, a fost ultima luna in care s-a mai primit pe hartie. Cat despre cenzor... acesta nu are pregatire economica, nu se poate pune baza pe el. Acum nu mai cauta nimeni vinovati, se cauta insa o rezolvare.

Din cele doua variante expuse aici de adriantot care ar fi mai buna: depus acum pe internet sau tiparirea declaratiilor pe hartie si incercarea de a le depune la administratia financiara?
Declaratia 112 aferenta contributiilor pe luna august s-a depus pe suport de hartie si in luna septembrie, de aceea v-am intrebat cand a achizitionat certificatul digital.

Parerea mea este sa incerce sa le depuna la Administratie pe suport de hartie, poate totusi rezolva ceva. ;)
Acum f. important pentru dvs. este ca pentru perioada respectiva asociatia sa fi achitat la trezorerie toate contributiile legale si atunci alta este discutia...
Am discutat cu un administrator de la noi din oras care mi-a spus ca el si acum depune D112 la ghiseu. Nu mi-a venit sa cred, dar il rog pe @adriantot sa verifice cumva acest aspect - fiind f. aproape de sediul local al ANAF.
Eu ”vad” rezolvarea problemei dvs. astfel:
- achitarea contributiilor la trezorerie (daca nu ati facut acet lucru);
- intocmirea D112 in varianta veche, depunere la ANAF CD-ul si suport hartie (cu explicatii);
- continuarea transmiterii D112, ON-LINE, de acolo de unde ati ramas...
Nu cred sa nu gasiti intelegere.

Alte discuții în legătură

Ce declaratii se depun online? gabi.b gabi.b Incepand cu luna august care sunt declaratiile care se depun exclusiv online? Declaratia 112 sau si declaratia 100, 300 trebuie depuse numai cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390vies Daria8 Daria8 Buna dimineata Nu am depus din octombrie declaratiile 390 vies. Lucrez pe pfa traducator. Stiu ca amenda este de 1.000 de lei sau 5.000 daca se achita in ... (vezi toată discuția)
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)