am lucrat intr-o banca pana in data de 14.10.2011 cand s-au inchis agentii si noi am fost dati in somaj, dar nici pana la aceasta data nu am primit actele necesare pentru somaj
nu mi-a fost inmanata cartea de munca motivand ca este la scanat la Casa pensiilor din Bucuresti
am inteles ca a expirat termenul de inscriere la somaj, dar si termenul de depunere a dosarului
care sunt termenele legale pentru inscriere si depunere dosar la somaj?
decizia de concediere nu are specificata data incheierii contractului de munca adica 14.10.2011
am fost la somaj de 4 ori si nu am rezolvat absolut nimic daca nu am cartea de munca, decizia de concediere cu data expirarii preaviziului, adica data de 14.10.2011
de la resurse umane mi s-a spus ca trebuie sa fac eu cerere la Casa de pensii Bucuresti si pe propria mea raspundere sa-mi ridic cartea de munca
de la somaj mi-am spus ca nu eu trebuie sa fac cererea ca nu eu am depus cartea de munca la Casa de pensii ci angajatorul
ca angajatorul a stiu din data de 15.09.2011 ca disponibilizeaza personal si trebuia sa ceara cartile de munca pentru acestia
ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
sunt disperata ca a trecut o luna de la expirarea preavizului si nu reusesc sa fac dosarul pentru somaj
am nevoie de indrumare pentru a rezolva aceasta situatie
multumesc mult
Maria
Buna ziua,
Angajatorul meu (tot o banca) nu ofera nici macar aceasta decizie de restructurare. Se doreste semnarea incetarii contractului de munca cu acordul partilor. In aceasta situatie inteleg ca nu as mai beneficia de somaj. Pentru a putea beneficia de somaj insa, acestia se ofera sa incheie un contract de munca pe perioada determinata (o luna), dupa ce semnez demisia pentru pozitia actuala.
Se acorda somaj si in situatia in care eu demisionez din actualul loc de munca si inchei contract pe perioada determinata de numia o luna?
stefania.gheorghiu:
1. Nu stiu pentru ce angajatorul a ales o asemenea varianta, nu vad ce ar avea el de castigat.
2. Da, dupa incetarea de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) a CIM pe perioada determinata veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Va recomand, insa, sa cereti sa semnati mai intai CIM pe perioada determinata de o luna, sa primiti un exemplar si apoi sa semnati cererea de incetare a CIM cu acordul partilor.