avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Buna ziua.
Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca:
-cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se desface contractul de munca sau se poate raporta si ulterior?
-de unde pot sa iau un model de desfacere contract de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramona chisalita , utilizator 20:18, 16 Noiembrie 2011
dar un formular care sa fie valabil, sa fie corect,si adaptat la prezent nu gasesc nicaieri?
multumesc.
ramona chisalita a scris:

multumesc pentru raspuns.
articolul 55b poate fi folosit daca salariatul a solicitat demisia la zi, adica fara preaviz?


Nu exista demisie la zi ... art.55 lit.b C.mun = temeiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor .... Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.




ANTET
DECIZIA nr. ......../ ……………

S.C. ....................................................................................... reprezentată prin d-l (d-na) ....................................................... în calitate de .....................................................
Având în vedere prevederile Legii nr. 31/1990 cu privire la organizarea, funcţionarea şi conducerea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare;

Având în vedere cererea nr. ................../...................... prin care salariatul ............................................................... solicita încetarea contractului individual de muncă începând cu data de ....................... , precum şi acordul angajatorului în acest sens.

DECIDE :

Art. 1. Începând cu data de ............................, contractului individual de muncă al d-lui(d-nei) ……………………… …………………………………………….…. încadrat în meseria(funcţia) de .……............................ la S.C. .................................................... încetează conform art. 55 lit.b din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii)

Art. 2. Compartimentele juridic, resurse umane şi financiar-contabil vor duce la îndeplinire prezenta decizie.

Art. 3. Împotriva prezentei decizii de desfacere a contractului individual de muncă salariatul se poate adresa Tribunalului ................... în termen de 45 de zile de la comunicare.

ANGAJATOR
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul partilor Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Intrucat oamenii acestia de la stat ajung sa zapaceasca omul, adresez o rugaminte: Daca prin demisia mea am solicitat incetarea activitatii ... (vezi toată discuția)