avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum divortez daca nu am bani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum divortez daca nu am bani?

vreau sa divortez....... acum nu am servici ..nici un venit.,.avem un copil inpreuna, nu am nici certificatul de casatorie si nici un act pt ca sunt la sotie si nu vrea sa le inapoieze cum procedez ? care e primul pas ? fara bani nu poti divorta? va rog explicatim ca sunt in dilema /:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:01, 16 Noiembrie 2011
ca sa puteti face cerere la instanta va trebuiesc acte, certificat casatorie, certificat nastere copii, etc.
Sigur ca se poate divorta.

Chiar daca nu aveti originalul certificatului de casatorie, puteti merge la Oficiul de stare civila unde solicitati o copie. De aici puteti descarca cererea tip pentru eliberarea duplicatului pentru certificatul de casatorie.

[ link extern ]

In caz de pierdere, furt sau distrugere a certificatelor de stare civila vi se elibereaza, la cerere, un nou certificat, cu perceperea taxei legale de timbru - 1 timbru fiscal in valoare de 2 lei. Eliberarea certificatului de stare civila se face in baza unei cereri (tip) eliberata de Serviciul Stare Civila completata corect si care sa cuprinda imprejurarile in care a fost pierdut, furat sau distrus. Preschimbarea certificatului de stare civila se face in aceleasi conditii cu anexarea certificatului de tip vechi. Atat primirea cat si eliberarea certificatului de stare civila se face solicitantului, in baza cartii de identitate, de catre ofiterul de stare civila, care este obligat sa verifice persoana, pe baza actelor de identitate pe care le poseda.
Certificatele de stare civila se elibereaza numai titularului actului.
Pierderea sau deterioarea actelor de stare civila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 100 si 200 lei.

Acte necesare pentru divort

In situatia in care nu exista acord intre soti sau conditiile legii nu permit realizarea procedurii simplificate a divortului prin acord, se va depune la Judecatorie:
- certificatul de casatorie in original
- actiunea de divort
- dovada privind achitarea taxei de timbru
- timbru judiciar timbru judiciar
- certificatul de nastere al copiilului (daca acesta este minor)
- alte dovezi privind dovedirea culpei exclusive a unuia dintre soti sau a culpei comune

Cererea de divort se va depune in trei exemplare.

Model pentru cerere de divort:

[ link extern ]

Cererea o adaptati in functia de motivele pe care le doriti a le expune in aceasta.

Taxa judiciara de timbru este de 39 lei, insa in cazul in care faceti dovada ca nu aveti venituri aceasta este 8 lei si se achita la CEC in contul judecatoriei la care se introduce actiunea de divort. La depunerea actiunii de divort timbrul judiciar trebuie sa aiba valoarea de 0,3 lei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)
Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)