avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand merg sa depun actele la judecatorie. Si daca imi mai puteti spune ce acte imi trebuiesc si cam cat costa deschiderea dosarului.
Va multumesc mult o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ivanov teodora , utilizator 10:31, 5 Aprilie 2011
in primul rand, trebuie sa depuneti personal cererea de divort la judecatorie, nu este neaparata nevoie prezenta unui avocat.
actele necesare sunt:
cererea de divort - 2 exemplare
certificatul de casatorie - original si copie
copie CI al sotilor
taxa de timbru si timbru judiciar (39 lei ++ timbru judiciar 0.3 lei).
nu va trebuie neaparat avocat, dar este indicat sa aveti...:yes:
Acte necesare pentru divort: In situatia in care nu exista acord intre soti sau conditiile legii nu permit realizarea procedurii simplificate a divortului prin acord, se va depune la Judecatorie: certificatul de casatorie in original; actiunea de divort; dovada privind achitarea taxei de timbru judiciar timbru judiciar La aceasta lista se mai pot adauga, in functie de caz: certificate de nastere ale copiilor minori din casatorie si alte dovezi privind dovedirea culpei exclusive a unuia dintre soti sau a culpei comune Trebuie mentionat faptul ca cererea de divort se va depune in doua sau trei exemplare (in cazul in care exista copii minori din casatorie). taxa de timbru este de 39 lei iar la depunerea actiunii de divort, timbrul judiciar trebuie sa aiba valoarea de 0,3 lei.
nu va trebuie un avocat neaparat, depinde foarte mult de complexitatea lui, exista si bunuri de impartit? e un divort cu minori? dc da, ar fi indicat sa alegeti un avocat.
Divortul este fara minori deoarece copilul este mare. Casa in care locuim este mostenire de la tatal meu unde in acte in urma succesiunii este si mama si fratele meu, iar bunuri nu sunt decat ce sa investit (centrala canalizare si cam atat in timpul casniciei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Cum divortez daca nu am bani? cosminprivat cosminprivat vreau sa divortez....... acum nu am servici ..nici un venit.,.avem un copil inpreuna, nu am nici certificatul de casatorie si nici un act pt ca sunt la sotie ... (vezi toată discuția)
Divort Georgia_cs Georgia_cs Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu ... (vezi toată discuția)