avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cont salariu poprit
Discuție deschisă în Executare silită

Cont salariu poprit

Am contul de salariu poprit pentru un credit vechi si rate neachitate Angajatorul nu doreste sa-mi dea salariu in numerar, desi stie ca obligatia virarii pe card a salariului este neconstitutionala. Ca sa-mi iau salariu integral si sa nu-mi mai opreasca banca unde am contul porprit 1/3 din salariu lunar si datorita faptului ca angajatorul nu vrea sa-mi dea numerar, m-am gandit la o solutie provizorie....sau de durata :). Am convenit cu angajatorul sa-mi vireze salariu in contul unei verisoare. Ce credeti este in regula initiativa ? Care ar fi consecintele ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:33, 16 Noiembrie 2011
nu stiu daca aceasta operatiune poate fi retinuta ca si legala in contabilitatea angajatorului. el nu are documente justificative ptr aceasta plata - actele privind raportul de munca sunt pe numele dvs.
o varianta este deschiderea unui cont in strainatate - Bulgaria. cu un card, puteti accesa salariul platit intr-o banca bulgara fara nici o problema. toate bancile de la Ruse au operatori care cunosc limba romana sau sunt romani din Giurgiu ce lucreaza acolo :)
Avem salariati care isi primesc banii in contul sotului, mamei etc....Contabilitatea face astfel de operatiuni. Probabil sunt legale, atata timp cat banca nu are obiectiuni.
Deschiderea unui cont in strainatate este o solutie, dar putin complicata. Oricum va multumesc pentru sfat.
banca nu va verifica legalitatea platilor decit sub aspectul legislatiei bancare, nu are acest drept. pina nu aveti un control de la ITM sau Fisc si care sa va spuna ca sunteti conform cu legea, nu va bazati pe aprobarea bancii.

dvs aveti in contabilitate anumite iesiri de bani catre persoane cu care nu aveti relatie contractuala. O varianta ar fi sa existe si o procura notariala din partea salariatului care sa imputerniceasca o anumita persoana (mama, de ex.) sa primeasca drepturile salariale, completata de o notificare catre dvs privind redirectionarea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Plata rata refuzata de banca! Flav Flav Buna ziua, Am o poprire pe un cont apartinand unui card de credit si as vrea sa platesc in continuare ratele dar banca refuza sa-mi incaseze banii sub ... (vezi toată discuția)
Plata salariului CezarDugan CezarDugan Exista vreo prevedere legala care sa interzica sociatatii la care lucrez de a ma obliga sa primesc salariul in contul unei banci anume ? Societatea la care ... (vezi toată discuția)