avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CALE DE ATAC POSIBILA PENTRU INCUVIINTARE EXECUTARE ...
Discuție deschisă în Executare silită

CALE DE ATAC POSIBILA PENTRU INCUVIINTARE EXECUTARE SILITA

Buna ziua !

SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de 13.07.2011 si mi se mentionea za ca sa depun intimpinare in maxim 5 zile inainte de termenul stipulat . In data de 13.07.2011 nu pot sa fiu in fata instantei si depun prin serviciul prioripost al Postei Romane probe catre Judecatoria Bacau ( 15.07.2011 – confirmare primire ) pentru aminare termen si posibilitate de a demonstra personal in fata instantei , cu urmatoarele documente din care reiese ca soldul dintre SC X si SC Y este zero : fisa analitica clienti , notificare reziliere contract de V-C din data de 13.01.2011 , in baza careia SC X a emis factura de penalitati pentru marfa primita cu probleme grave de calitate si returnata de SC Y dupa 1 an si 3 zile fara a plati valoarea returului pt. perioada de 1 an si 3 zile sau a da marfa la schimb , conform contract , respectiv bonusuri vanzari neprimite + penalitati aferente , factura de penalitati emisa de SC X catre SC Y , dovada platii ( ordin de plata bancar ) diferentei ultimei facturi achizitionate de SC X in 04.01.2011 de la SC Y din care sa scazut bineinteles factura de penalitati emisa de SC X catre SC Y . Mentionez ca SC Y in probele trimise la dosarul de somatie nici nu mentioneaza de factura de penalitati primita in fisa analitica ( declaratie de fals ) si deasemenea trimite ca proba de instiintare notificare somatie primire de SC X de la SC Y prin fax pe baza de confirmare robot fax , care de fapt nu este primita ( declaratie de fals ) .
In perioada 13.07.2011 – prezent ( 16.11.2011 ) nu primesc prin posta de la judecatorie nici un document ca sa aflu prin intermediul unui pieten jurist care a verificat cazul prin internet ca dosarul lui SC X are urmatorul istoric :
a. in data de 13.07.2011 , Judecatoria Bacau stabileste sa depun in termen de 10 zile actiune in anulare de la comunicare asupra somatiei ; comunicarea referitoare la solutia decisa pt. termenul de somatie din 13.07.2011 nu mi-a fost trimisa nici in prezent si am trimis catre Judecatoria Bacau in 13.07.2011 ( 15.07.2011 ) plic cu probe pt. aminare termen , conform celor enumerate m-ai sus ;
b. in data de 15.09.2011 se deschide actiunea de investire formula executorie si se admite cererea ; nici in acest caz nu sint instiintat ;
c. in data de 26.10.2011 se deschide actiunea de incuviintare executare silita si se dispune incuviintarea executarii silite in favoarea creditorului SC Y a titlului executoriu reprezentata de sentinta civila din 13.07.2011, pronuntata de Judecatoria Bacau . Irevocabila .
Din cele relatate reiese clar incompetenta studierii dosarului de judecator prin faptul ca nici nu ia in calcul probele aduse de SC X , nu reprogrameaza termenul , nu primesc instiintare pt. comunicarea referitoare la solutia decisa pt. termenul de somatie din 13.07.2011 , nu sint instiintat de investire formula executorie si incuviintare executarii silite .
In data de 16.11.2011 ma duc urgent la arhiva judecatoriei si cer sa studiez dosarul ca sa stiu cum pot sa ma apar si mi se spune sec ca dosarul este la judecator , ca o sa primesc comunicare prin posta si ca nu am posibilitate de atac deoarece hotarirea de incuviintare executare este irevocabila .
Simt ca innebunesc si ca traiesc intr-o tara in care e posibil orice !!!!

Rog urgent urmatoarele raspunsuri :
1. ce cale de atac am posibila ( contestatie titlu executoriu sau recurs sau definire alta cale de atac ) ?
2. carei instante ma adresez in acest caz pentru contestatie titlu executoriu ( judecatorie sau tribunal sau alta institutie ) ?
3. In cazul in care se trece fortat la executare fara a astepta contestatia la executare ce mi se poata intimpla daca nu am bunuri pe persoana juridica , imi golesc conturile de pe pers. juridica o perioada pina la posibilatea recursului anularii titlului executoriu , am bani doar in contul de persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: asbinvest , utilizator 15:19, 17 Noiembrie 2011
In primul rand trebuie sa fiti corect cu dumneavoastra insiva in privinta obligativitatii platii debitului pentru care ati fost actionat in instanta ( firma dvs)
Va informez ca sunt anumite proceduri unde citarea partilro nu este necesara, legiutorul stabilind ca aceasta sa se faca "fara citarea partilor" , cum este cazul : investirii cu formula executorie a sentinteti civile sau a incuviintarii executarii silite.
In sitaatia de fata puteti doar sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea primului act de executare (care de regula este o somatie si instiintarea de poprire a conturilor). Contestatia se depune la instanta care a incuviintat executarea silita, taxa de timbru fiind de 194 de lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Conestatia nu suspenda executarea, decat in situatia in care solicitati acest lucru prin contestatie, depuneti o cauztiune de 10% din valoarea debitului si taxati cu 10 lei si timbru judiciar de 0,15 lei, si instanta va incuviinteaza suspendarea.

Ati precizat ca nu ati primit sentinta civila, ce constituie titlul executoriu...acesta ar fi un motiv de contestatie la executare.
Executarea silita consta tocmai in executarea "fortata. Se poate face prin poprirea conturilor, sechestru mobiliar/imobiliaret.
Consultati un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua !
Solutie: Admite cererea. Somează debitoarea să plătească creditoarei în 30 de zile de la data comunicării prezentei ordonanţe suma de 6.202,13 lei reprezentând contravaloare marfă, precum şi suma de 1.153,20 lei reprezentând penalităţi de întârziere. Obligă debitoarea să plătească creditoarei cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 39,30 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi timbru judiciar. Cu drept pentru debitoare de a formula acţiune în anulare în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.07.2011.

Referitor la cazul meu mentionat , pt. acesta somatie la care nu am reusiit sa ma prezint in instanta am trimis probe prin serviciul postal cu confirmare primire prin care am demonstrat ca sodul meu este zero fata de SC Y in baza unei facturi de penalitati , reziliere contract , rest plata din ultima factura achitat cu OP dar care in fisa analitica SC Y nici nu mentioneaza de factura mea de penalitati , respectiv judecatorul nici nu a luat in calcul probele mele.
Judecatorul de caz a produs urmatoarele erori :
1. nu a trimis prin posta comunicarea deciziei somatiei din 13.07.2011 , adica " Cu drept pentru debitoare de a formula acţiune în anulare în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.07.2011." , rezultind prin acest lucru imposibiltatea de a ma apara fara sa stiu informatii foarte importante pentru proces .
2. somatia din 30.05.2011 cu termen pe 13.07.2011 a fost trimisa prin posta in cutia postala fara serviciul confirmare primire ;
3. nu a luat in calcul nici o proba din documentele trimise si primite in data de 15.07.2011 prin serviciul postei romane cu confirmare primire din care reiese ca soldul dintre SC X si SC Y este zero .

In 16.11.2011 apare pe site-ul judecatoriei ca incuviintarea executarii silite este admisa si irevocabila ; nu am primit inca prin posta nici o confirmare scrisa a acestei hotariri de titlu executoriu , probabil deoarece au trecut doar 2 zile de la decizia instantei .
Cat de repede pot sa depun contestatie pentru anulare titlu executoriu si ce sanse sint ?
Dosarul meu este inca la judecator si nu il pot studia inca sa stiu cum imi formulez apararea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie anulare titlu executoriu asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de ... (vezi toată discuția)
Caz de investire formula executorie bontassorin bontassorin Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) si stabilit in incheiere de instanta ( primul termen - somatie , al doilea termen - ... (vezi toată discuția)
Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)