avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata daunelor morale si materiale tentativa la omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata daunelor morale si materiale tentativa la omor

Buna! O persoana, in urma infractiunii de tentativa la omor, a fost condamnata, pe langa pedeapsa cu suspendare, la plata unor daune morale si materiale in valoare de aproximativ 15 000 euro. Aceasta persoana, la aproximativ o saptamana de la comiterea faptei, si-a trecut bunurile avute in posesie in proprietatea sotiei/fiului.M-ar interesa ce se intampla in acest caz, daca persoana nu are loc de munca si bunuri pe nume, exista sanse de recuperare in vreun fel a sumei? Sau poate primi pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata acestor daune? Va multumesc
Nu. e obicei se pune o plansa cu felul in care ati aratat cand ati fost lovit.

veti dori aceea plansa, si ca inculpatii sa nu zica ca defapt nu ati fost chiar asa de rau lovit,etc.
Ma bucur sa aud asta,cand le-am facut nu m-am gandit ca le pot folosi in instanta.Dar cum va explicati faptul ca politia n-a pozat bata?
Au vazut bata cand au venit? prin apel la 112?

Normal ar fi fost sa o ia si sa o pastreze ca si corp delict. "normal" insa... practica bate normalul....
aveti dreptate doar traim in Romania,totusi eu am luat-o si o tin pana incepe procesul poate totusi vrea cineva s-o vada ,stiu eu...procurorul,instanta.Poate sa-mi spuna cineva care-i treaba cu "jurisprudenta"pt ca vreau sa cer in instanta daune morale si nu ma pot hotari la o suma....eu cred ca vor fi incadrati la tentativa de omor.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
geo_geo, utilizator
Asa sa-mi dau cu parerea cel putim 1000 lei , maxim 2000 euro.

Alte discuții în legătură

Plangere penala sergiu_23 sergiu_23 am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Agresiune Ena1987 Ena1987 Buna seara, In urma unei discutii contradictorii cu prietenul meu a inceput sa ma bata cu palmele peste fata, m-a dat cu capul de un perete si m-a strans ... (vezi toată discuția)
Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)