avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict cu angajatorul. Am nevoie de un sfat va rog!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict cu angajatorul. Am nevoie de un sfat va rog!!!

Salut tuturor membrilor!!!! M-am hotarat sa-mi fac si eu un cont pe avocatnet deoarece ma aflu intr-o situatie speciala, un conflict cu angajatorul daca pot spune asa. Am revenit la locul de munca dupa 3 saptamani de concediu din care 5 zile mi-au fost acordate pentru casatorie. La sfarsit de luna trebuia sa mi se plateasca salariul conform CIM dar asa cum s-a intamplat de multe alte ori seful meu nu mi-a platit salariul. In schimb colegei mele care in perioada lipsei mele a fost la birou i-a fost platit. Cand am intrebat care este motivul pentru care colegei mele i s-a platit salariul si mie nu, seful meu a avut o reactie foarte urata si mi-a zis ca sunt "nepoliticoasa" si ca dupa 3 saptamani de stat acasa mai am si tupeul sa-l intreb de ce nu mi-a platit salariul (desi repet eu mi-am luat concediul la care aveam drept prin CIM si cu care el a fost de acord!!!).:(( Apoi mi-a zis ca in lipsa mea colega mea s-a ocupat foarte bine de toate sarcinile si ca, daca nu-mi convine pot sa las demisia pe biroul lui. Si-a motivat neplata salariului in final prin scuza ca "nu a avut bani" desi am vorbit cu colega mea in ziua respectiva si bani erau in cont pt a-mi plati salariul dar pt ca, colega mea era angajata pe o alta firma a sefului in care nu avea bani la acel moment a transferat banii respectivi pe firma la care era angajata colega mea si i-a platit ei salariul. Trebuie sa mentionez ca in aceasta firma nimic nu este cum trebuie, nu ni s-a facut instructie pentru protectia muncii, nu avem o fisa a postului, un regulament intern etc!!! Practic seful meu ma obliga acum sa-mi dau demisia pentru ca si-a dat seama ca se poate descurca cu un angajat si ca ar putea scuti niste bani. Eu oricum vreau sa plec de aici si-mi caut un alt loc de munca dar intre timp as vrea sa tin acest loc de munca pentru ca am nevoie sa lucrez momentan si nu-mi pot permite sa stau acasa!!! Mie sincer mi s-a parut discriminare ceea ce a facut (daca nu avea bani trebuia sa nu ne plateasca pe nici una deoarece suntem doar 2 angajate pe 2 firme pe care le are!!!!!). Dar totusi ma poate obliga sa-mi dau demisia sau in cel mai rau caz ma poate concedia doar pt ca am avut "tupeul" de a intreba de ce colegei i s-a platit salariul si mie nu??????
Astept si opinia voastra si va multumesc frumos tuturor!!!!!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:39, 12 Februarie 2009
Daca ati putea da mai multe detalii, vedem cu ce sfaturi va putem fi de folos.
Buna ziua,am citit mai sus si m-am gandit ca poate ma puteti ajuta si pe mine.Situatia este urmatoarea :ieri 10.02.2009 seful sotului meu i-a spus ca de astazi va fi in concediu fara plata 1 luna de zile iar dupa aceea vor mai discuta.Sotul meu nu a fost de acord si a cerut disponibilizarea deoarece firma nu este intr-o situatie prea buna si ne asteptam sa intre in procedura de faliment in luna martie sau cat de curand.Sotul meu primeste de obicei salariul pe data de 15 ale luni pentru luna anterioara.Salariul lunii ianuarie urma sa-l primeasca pe 15.02.2009.Astazi seful lui i-a comunicat ca nu-si va mai primi nici un salariu si daca nu-i convine sa-l dea in judecata.Ce putem face in acest caz si ce ne sfatuiti dumneavoastra sa facem.Sotul meu s-a dus astazi la serviciu doar ca sa predea masina de serviciu si telefonul.
Masina si telefon ar fi bine sa le predea in baza unui proces verbal depredare-primire in care sa fie mentionata si starea bunurilor, pentru ca mai tarziu sa nu va treziti ca telefonul este stricat si trebuie sa il plateasca sau masina are vreo problema grava si de toate aceste sa fie invinuit sotul.
Daca salariul nu va fi platit, atunci sesizati Inspectoratul teritorial de Munca si, de asemenea, puteti actiona in instanta societatea pentru neplata drepturilor salariale si conexe cuvenite.
Pentru a intra in concediu fara plata trebuie sa existe si o cerere din artea angajatilor, pentru ca dorinta angajatorului nu reprezinta o baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz maya01 maya01 Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu preaviz la contract de 4 ore? Flori00 Flori00 Buna ziua,am fost concediata marti de la firma unde lucram ca secretara..eu in nervii mei in ziua respectiva mi-am facut cerere de demisie cu preaviz de 14 ... (vezi toată discuția)