avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti putin, daca se poate.
Cu ce ma confrunt:
Am fost implicat intr-o tamponare usoara, in urma careia a rezultat farul stanga de la masina mea spart. Descriere scurta: circulam pe un sens unic cu 3 benzi pe banda din mijloc, la un moment dat o masina de pe banda din stanga a franat brusc si a intrat putin (cu o roata) pe banda mea; am franat si eu, dar totusi am lovit masina respectiva. Rezultat: masina mea cu far spart si ceva zgarieturi pe bara, cealalta masina doar ceva zgarieturi pe partea din dreapta a barei din spate.
Soferul celeilalte masini a recunoscut ca a schimbat banda, dar nu crede ca e de vina. Am fost la politie, care a "constatat" ca eu sunt vinovat si m-a amendat.
Aici e ce a consemnat politistul in procesul verbal:
"Din declaratiile conducatorilor auto si pe baza urmelor de avarii reiese ca cel care a condus auto I (eu) nu a pastrat o distanta corespunzatoare fata de auto II care circula pe banda 3 (din stanga), schimband directia de mers pe banda 2, intrand in coliziune fata-spate cu acesta."
Cel mai recent răspuns: kkukkuska , utilizator 22:03, 16 Noiembrie 2011
Si care este problema pe care vreti sa o lamuriti?
Vreau sa contest acel proces verbal, si ma gandeam ca m-ati putea sprijini in formularea acestei plangeri. Stiu cum sa motivez, formulare in termeni juridici m-ar ajuta.
Si... orice sfat ar fi bun, va dati seama :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vinovata nu recunoaste gams gams Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic. 2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)