avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbarea conducerii unei asociatii nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbarea conducerii unei asociatii nonprofit

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu actele necesare pentru schimbarea conducerii unei asociatii.
Iar in cazul persoanei care depune actele cine il imputerniceste, fostul presedinte?

Multumesc pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:39, 14 Decembrie 2011
Schimbarea membrilor consiliului director al asociatiei se face pe baza hotararii adunarii generale a asociatilor, in conditiile aprobate in statut. Prin aceasta hotarare va fi imputernicita si persoana care va depune actele.
ma intereseaza si pe mine anumite aspecte:
hotararea se depune la judecatorie?
ce acte trebuie sa o insoteasca?
va multumesc!
Convocati adunarea generala cu ordine de zi in care sa apara clar ca punct distinct ca se propune schimbarea membrilor comitetului director (revocarea prin votul adunarii generale a fostei conduceri si alegerea unei interimare sau , daca va permite statutul, alegerea direct a noii conduceri). In urma adunarii generale se intocmeste procesul verbal in care sa apara clar motivele schimbarii, propuneri pentru noua conducere, rezultatul votului. Procesul verbal sa aiba semnatura celor participanti si in final numele si datele din buletin (cnp, seri, numar, adresa) a persoanei insarcinata de membrii prezenti la adunarea generala sa faca toate procedurile de inregistrare la judecatorie, de obicei presedintele.
Procesul verbal al adunarii generale trebuie atestat de un avocat sau autentificat de un notar (in 4 exemplare). Veti completa o cerere pe care o luati de la ei. Veti avea de platit o taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Sa aveti si o colie de pe hotararea prin care s-a dobandit personalitatea juridica a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare asociatie/ schimbare membrii cameliac cameliac Buna ziua. As vrea sa preiau o asociatie de la un prieten si as vrea sa stiu care sunt demersurile legale ce trebuiesc efectuate. Asociatia nu a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare conducere ong mar_gi mar_gi intr-un ong non-profit s-a schimbat consiliul director format din trei membrii. In ord.26/2000 art 33 scrie ca unul dintre membrii consiliului director trebuie ... (vezi toată discuția)
Hotararea adunarii generale gigif gigif Buna seara, Am depus la judecatorie urmatoarele inscrisuri doveditoare : 1.Proces - Verbal al ADUNARII GENERALE in 3 (trei) ... (vezi toată discuția)