avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Datorii agigurare sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Datorii agigurare sanatate

Buna,

Eu lucrez in domeniul it si am lucrat cu PFA in 2007 si 2008. Colegii mei au primit notificari de la casa de sanatate sa isi plateasca contributiile pe care le datoareaza pentru ca ar fi trebuit sa isi plateasca si contributiile la sanatate separat. Eu in acest timp am avut si carte de munca si PFA. Stiti cumva cum era legea in 2007 si 2008? Cum as putea sa aflu daca am si eu datorii sau nu?

Multumesc mult,
Radu

Cel mai recent răspuns: radu587 , utilizator 10:16, 17 Noiembrie 2011
poti verrifica la Casa Asigurari Sanatate, problema ca in cazul in care ai datorii la ei vor pune niste dobanzi substantiale adica dobanda la dobanda, singura chestie cum poti scapa de ei este sa ii actionezi in instanta .
Dar nu ar fi obligatia lor sa ma anunte inainte sa imi aplice penalitati?
daca sunteti salariat nu aveti obligatia de a plati la casa de asigurari. Puteti merge cu copie de pe cartea de munca la ei si va inregistreaza dar nu va pot obliga sa platiti. In mod normal legea va obliga sa va inregistrati si la anumite intervale de timp sa faceti dovada ca lucrati.
Deci daca am carte de munca si platesc contributia la sanatate, nu ar trebui sa platesc si extra pentru ca am PFA. Adica sa platesc contributia de sanatate raportata la toate veniturile ... nu doar pentru cele din cartea de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva cas laura pop laura pop Am pensie 730lei si sint pensionata din mai 2008 cu pensie la limita de virsta.In ultimii 4/5 ani nu am lucrat si pt.asta trebuie sa platesc CAS ,pt.perioada ... (vezi toată discuția)
Contributie la cnas suparatul suparatul Buna ziua. In anul 2008 nu am lucrat o perioada de 2 luni.De la cnas mi-au transmis ca am de platit cotributia de6% la valoarea salarului minim pe ec. pentru ... (vezi toată discuția)
Plata carte de munca pfa gabriel20001 gabriel20001 salut mama mea are o frizerie pfa si nu sia platit cartea de munca din 2005 doar cas`ul si acuma ia venit de la casa judeteana de pensii o scrisoare prin care ... (vezi toată discuția)