Buna ziua,
o vecina dupa scara unde locuiesc a contractat o lucrare de anvelopare pentru toata scara. 4 familii dupa scara nu fac din diverse motive: o familie are facut de cativa ani, iar restul (incluzandu-ma si pe mine) nu au avut bani, contravaloarea acestei lucrari urmand a fi platita intr-un timp foarte scurt. Acum ma felicit ca nu am facut pentru ca m-am interesat si este ilegal sa incepi asemenea lucrare fara autorizatie primarie si alte avize tehnice. Ceea ce este de neimaginat este ca, aceeasi persoana (prin sotul ei) a luat cu imprumut bani de la asociatie, valoare 3200 RON pentru anveloparea partii comune reprezentand scara blocului. Deci, lucrare particulara, persoana fizica care imprumuta din banii asociatiei!!! Cum se poate defini, juridic vorbind acest lucru? Si mai important eu ce trebuie sa fac? Administratorul, care a eliberat acesti bani recunoaste ca este un abuz al presedintelui dar ca, daca el asa a dispus ei nu au avut ce face. Spuneti-mi va rog care sunt pasii pe care eu ar trebui sa-i urmez: depun reclamatie la presedinte, astept 7 zile pentru a primi un raspuns si, daca nu ma satisface fac reclamatie/sesizare/plangere la primarie?
Va multumesc
Nici nu stiu de ce va mai raspund dar am sa o fac totusi. OUG 69/2010 vorbeste de finantarea prin credite pentru aceste lucrari dar numai in situatiile cand minimum 90% din proprietari isi dau acordul, dupa care este intocmit dosarul de reabilitare (care cuprinde expertize tehnice, avize primarie si multe alte hartii care trebuie adaugate la dosar pentru a incepe lucrarea) Repet: este o lucrare privata (asa cum dumneavoastra v-ati zugravi...balconul sa zicem) pe o parte din tronsonul scarii!!! sunt 4 apartamente care nu fac. Presedintele nu este banca sa finanteze o lucrare particulara care nu este angajata de asociatie lucru care nu-i da dreptul presedintelui sau administratorului sau cenzorilor de a da bani din conturile asociatiei cu inprumut (acesti bani urmand a fi recuperati nu prin administratie ci prin rate lunare, de catre persoana fizica care a contractat lucrarea si care va inapoia, dupa 5-6 luni acesti bani catre administratie), fie si cu titlu de imprumut. Comitetul nu si-a dat acordul, din fericire un prieten din copilarie face parte din acest comitet si nu stie de asa ceva. Indiferent cum as explica acest lucur este ilegal. Lucru pe care l-am ridicat in sedinta de ieri iar presedintele a ramas mut, la fel ca si participantii la aceasta sedinta. El nu s-a disculpat in niciun fel. Ba mai mult decat atat, unul din cenzori a spus ca este o ilegalitate ceea ce a facut, a ramas siderat pur si simplu. Alt cenzor a tacut malc, la fel administratorul. Oricare din ei s-ar fi disculpat daca nu era asa cum zic eu. Ei stiu foarte bine ca au incalcat flagrant legea asociatiilor de proprietari, respectiv Legea 230/2007.
Oricum, sfatul meu catre dumneavoastra este ca inainte de a raspunde pe forum sa fiti la curent cu legile ca sa nu dezinformam pe cei care pun aici intrebari.
Multumesc
Eu ma gandesc ca acea firma de constructii care executa lucrarea unor proprietari de pe scara dvs., aflandu-se cu schelele pe acolo ar mai fi facut putin efort sa completeze treaba si sa incheie tot ea suprafata izolata si pentru partile comune pentru a se obtine un aspect unitar a fatadei.Ca sa organizezi o oferta de preturi , sa tii cont daca firma care lucreaza acum cere ( poate) 2 lei in plus la lucrare...
Cati membri ai comitetului erau in lucrari inainte de a se lua hotararea ca sa se completeze lucrarea pe partea comuna?.
niciunul iar dir de investitii de la primaria de care apartin a venit la adunarea generala de ieri, tema principala fiind reabilitarea. Cf legilor pe care le tot mentionez pe aici( si pare ca degeaba) a spus ca orice lucrare facuta partial (vorbim de lucrare partiala, pentru ca e vorba de o scara din 6 cat are blocul) se va demonta. Pe partea comuna, si daca vor sa faca e egal cu zero pentru ca nu schimba geamurile si usa de la intrare.
Solutionarea se poate realiza amiabil la nivelul asociatiei de proprietari,proprietarul urmand a restitui suma primita de la asociatia de proprietari pentru executare anvelopare parte comuna prin intiatiava privata - fara contract incheiat de catre asociatia de proprietari si executant si fara respectarea normelor in vigoare
Fie,mai exista varianta ca cel interesat sau prejudiciat sa formuleze plangere ,sa solicite verificarea legalitatii pe de o parte a executiei in regim privat a unei lucrari pentru care entitatea juridica fara temei legal a avansat bani si pe de alta parte verificarea legalitatii eliberarii sumei aferenta executie anvelopare fara acordul AG si a autoritatii publice locale
A doua varianta,poate avea consecinte si satisfactii pentru dvs,dar va asigura consum nervos,antipati din partea persoanelor care vor fi gasite responsabile pentru incalcarea normelor
Tare as vrea si eu sa vad cum arata un bloc dupa ce se da jos o izolatie partiala, doamnele de la Primarie cred ca se v-a mai reface inapoi aspectul si starea initila dupa ce s-a gaurit si mazgalit toata suprafata cu adezivi speciali ?. Am impresia ca zic si ele numai asa... .
Pentru ca sunteti asa vigilent, stiti cat costa o reabilitare cu schimbarea tamplariei vechi ?. Ma gandesc ca poate de aceea sunteti asa nemultumit, deoarece se plateste mai putin pentru lucrare. Ori dvs. nu ati avut bani nici aceasta reabilitare partiala...
Lucrari bloc
fotbalistul
Buna ziua,
Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii
livache74
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie Fondul de Reparatii cum se incaseaza de la proprietari ?? Este o suma fixa stabilita de AG sau se calculeaza pe numarul ... (vezi toată discuția)