avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un vecin

Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ani m-am racordat la reteaua de gaz, dar inainte de a ma bransa la retea, a trebuit sa iau aprobarea de la 2 vecini care platisera conducta principala care racorda blocul. Precizez ca ei s-au bransat primii din bloc platind intreaga suma in ceea ce priveste conducta principala care intra in bloc. Aceasta conducta a costat 2300 ron. Suma aceasta au impartit-o la 3 si mie in momentul in care m-am bransat mi-a revenit suma de 770. La o scurta perioada s-au mai bransat alti doi locatari urmand ca suma de plata care le-a revenit acestora sa se imparta in mod egal la primii 3 locatari , urmand ca in momentul in care se branseaza un alt locatar banii sa se imparta in mod egal cu cei deja bransati. Precizez ca primii 2 locatari trebuia sa imparta suma primita si cu ceilalti deja bransati.
Nu stiu daca intelegeti dar eu ca propietar le am platit odata bransarea si astept ca si eu la randul meu sa primesc o suma de bani din partea lor in momentul in care sau bransat si altii .
Stima!
In final cei doi incaseaza de fiecare data de la fiecare pers care se branseaza dar nu imparte banii din conducta si cu cei bransati care au platit si ei la randul lor.
Ce este de facut ?
Multumesc frumos.

Problema este ca ei nu imi da si mie partea din suma care mi se cuvine la fie care bransare. Cum ii pot obliga?

In mod normal eu pierd cate o suma de bani de la fiecare bransare a locatarilor adica pana se branseaza tot blocul. acestia doi opresc doar ei banii si nu mai imparte si cu cei deja bransati pana s-ar amortiza cat de cat suma totala de 2300 .

Mai repet odata poate nu m-am facut inteles. Cand s-au bagat gazele in bloc intreaga suma de 2300 pe conducta din strada si pana la intrarea in bloc au platit-o 2 propietari, apoi cei care urmau sa se branseze trebuia ca sa treaca pe la ei sa le plateasca pt a le da aceptul. A treia pers din bloc am fost eu care le am platit partea mea adica 770 ron. Acum au mai venit 2 locatari , le au dat banii pe conducta dar la mie nu mi-au dat si mie cat mi se cuvine din impartirea acestor 2300 la... n persoane. Intelegeti? Am fost la cei de la gaze si au zis ca nu este treaba lor asta. Intrebarea: Eu cand imi mai recuperez o parte din banii de pe conducta daca acesti primi 2 propietari iau ei de fiecare data banii fara sa mai imparta cu nimeni? Se considera inselaciune ceva? Pot apela la protectia consumatorului , sa ii oblige pe cei de la gaze sa ia o masura? pot apela la politie?
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
adelinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 22:10, 17 Noiembrie 2011
Asa... si care este intrebarea?... in momentul in care vin altii sa se branseze, va primiti si dvs banii, nu?
tocmai userul spune ca nu isi primeste banii. cred ca suma este mult prea mica ca sa porniti actiune in instanta pentru recuperarea banilor ce vi se cuvin.
aritmetic 2300: 8 = 287,5 - 770= - 482.5 lei (invetitie paguboasa)
a fost dorinta dumneavoasta sa va bransati la teava vecinilor(nu va obligat nimeni) ati fost de acord cu plata si nu ati solicitat dreptul de a culege fructele investiei dumneavoastra.
( asta semana un pic cu povestea aia care spune ca atunci cand tie sete vinzi si camasa dupa tine sa bei apa iar dupa ce te saturi nu mai dai un ban ba o si versi pe jos)
tineti cont ca nu am spus nimic despre davalorizarea investitiei datorita inflatiei 770 de atunci insemnand mult mai mult in zile noastre
deci, clar, ati facut o investitie proasta
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
cotelino, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme locatari conducta gaz proprietar George1905 George1905 Buna. Sunt co-proprietar cu inca o persoana pe conducta de gaz din scara blocului. In anul 2003 cand am facut sedinta cu toti locatarii blocului pentru a ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)
Gaze la bloc ivanvintilica ivanvintilica In orasul nostru este o singura firma care se ocupa de distributie gaz. Noi locatarii unei scari de bloc dorim sa tragem pe casa scarii o coloana de gaz de la ... (vezi toată discuția)