avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare Carte Funciara? Pe cine chem in judecata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare Carte Funciara? Pe cine chem in judecata

Speta> Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. Vecinii stanga , dreapta si spate nu au nici o opozitie fata de o eventuala actiune in instanta deci vor fi de acord cu actiunea.
Intrebare: Ce fel de actiune trebuie formulata si cu cine ma judec?
Stiu ca pana de curand se putea efectua rectificarea daca era o suprafata nesemnificativa in procent de 2 sau 5 % din suprafata totala inscrisa in CF si seputea cu acordul vecinilor prin declaratie exepresa la notar.
In temeiul art 50 din L nr 7/1996 republicata formulati actiune impotriva OCPI
Cartea funciara.. daca vecinii dau declaratie scrisa ca nu au nici un fel de pretentii si nici litigii de granituire, doar cartea funciara o dati in judecata pe acest litigiu... acum, functie si de ce acte aveti dvs, se poate da in judecata si localitatea in care se afla imobilul, reprezentata prin primar
~ Conținut șters la cerere ~
In speta fiind vorba despre diferenta suprafata si notarea in OCPI de anume suprafata,
numai instanta de judecata poate dispune hotarare care dupa ramanerea definitiva si irevocabila poate fi notificata de OCPI in evidente
Atentie,in cazul in care va asumati responsabilitatea actionarii OCPI in instanta,in temeiul art 50 din legea nr 7/1996 republicata,OCPI nu are calitate procesuala pasiva,asta in temeiul deciziei RIL nr LXXII (72) din 15 octombrie 2007 promovat de procurorul general al ICCJ
Buna ,
totusi nu este mai binie sa chem in judecata vecinii(in granituire) si sa se constate ca suprafata de teren intravilan este mai maare decat pe CF , cu rectificare in urma raport de expertiza si fara opozabilitatea vecinilor?
Am discutata cu vecinii sunt de acord.

Alte discuții în legătură

Cadastru bonitakiss bonitakiss buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)