avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sclavie în Germania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sclavie în Germania

Bună ziua! Am o prietenă care lucrează în Germania, îngrijeşte un bătrân. A ajuns acolo prin intermediul unei doamne, care duce fete la muncă şi primeşte comision lunar de la ele, pe motiv că le-a găsit de lucru. Până acum le lua 100 de euro,iar de luna aceasta vrea să le ia 200. Nu mi se pare normal ca fetele să muncească, iar ea să primească bani, că doar ele nu sunt sclavele ei.Vă rog să-mi spuneţi ce s-ar putea face în acest caz. Dacă ar vrea s-o reclame,cui să se adreseze?
Cel mai recent răspuns: rozi.constantinescu , utilizator 18:21, 24 Noiembrie 2011
Sa nu-i mai dea banii.
Daca ar fi fost vorba de un contract incheiat intre cele doua, putea solicita rezilierea lui in instanta.
Acelasi lucru se intampla si in Italia , sunt persoane care profitand de naivitatea multor femei ce doresc un loc de munca , din disperarea necunoasterii limbii si a dorintei de a castiga un ban , accepta pentru inceput a se compromite cu o persoana din aceasta care castiga bani doar din intermedieri . Unicul '' leac '' de a potoli acesta persoana este de a o avertiza ca o va denunta politiei , este riscant ca poate fi implicata o intreaga retea a mafiei locurilor de munca , insa merita sa incerce . Daca are mai mult curaj si cunoaste limba germana se poate adresa cu adevarat dansa autoritatilor germane , banul se castiga greu in strainatate , mai ales ingrijind batrani , pentru a castiga 200 de euro este nevoie de o saptamana de munca silnica , de ce sa profite si altcineva de pe urma muncii prietenei dumneavoastra . :(
Multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa ma adresez ca sa aduc la cunostinta abuzurile din romania ? lexoradeanu lexoradeanu Nu inteleg de ce handicapatii [b]au nici 10 euro INDEMNIZATIE[/b] pe cand un EUROPARLAMENTAR are 6000 de euro, este INTOLERABIL asa ceva !!! UNIUNEA ... (vezi toată discuția)
Videochatul, prostitutie mascata ! Hamarsold300 Hamarsold300 Videcohatul , prostitutie mascata Hamarsold300 Utilizator 20:33, 28 Noiembrie 2018 Azi am avut curiozitatea sa vorbesc cu fetele de pe videochat, ... (vezi toată discuția)
Santaj si escrocherie Anicarmen Anicarmen Buna ziua!Am lucrat ca si ingrijitoare de batrani in Austria cu o agentie.Am renuntat eu de buna voie sa mai colaborez cu aceasta agentie in timpul cand inca ... (vezi toată discuția)