Doresc sa inteleg de ce pentru un apartament aflat in prezent in litigiu (si care a fost revendicat in 2010), apartament care a fost cumparat dupa revolutie, nu se poate deschide procedura de succesiune notariala acum in 2011 de catre proprietarii actuali care au dobandit acest apartament prin cumparare de la stat ?
cata vreme nu exista o hotarare definitiva in ceea ce priveste imobilul acesta poate fi inclus in masa succesorala fara probleme.
depuneti in scris o cerere de eliberare CM la biroul notarial , in urma ei fie va incepe dezbaterea succesiunii, fie veti primi o incheiere de respingere motivata.
Multi au crezut ca se procopsesc cumparand un apartament ieftin de la stat care nu era proprietar. Toata respectiva lege e o batjocura la adresa proprietatii. Statul vinde ceva pe care nu il detine. Tu ca chirias desi sti acest lucru platesti. Rezultatul: procese lungi, bani aruncati, nervi la maxim si in final nu poti castiga. Nu poti fi proprietarul de drept decat dupa 30 de ani in care ai platit darile la stat si mostenitorul nu a deschis proces.
Ceea ce trebuie sa stii, este ca daca esti intr-adevar propritar revendici aceasta nu in 2010 ci din 1995 ca sa se stie asta si sa nu dai posibilitatea de a fi cumparat de chirias. Mai apoi nu inteleg de ce devii proprietarul de drept abia 30 de ani si nu imediat ce s a realizat actul de vanzare-cumparare.? Mi se pare de asemenea deosebit. ca sa reclami o proprietate de care nu ai avut grija * caci ai mostenit -o de la veri", o locuinta pe care chiriasul a ingrijit-o timp de timp de 60 de ani.
Nu e obligatia mea de a revendica un imobil cand vrea chiriasul, ci in timpul in care permite legea.
Uzucapiunea de 30 de ani a fost redusa in noul cod civil la 10 ani. Un chirias nu va deveni proprietar de drept nici peste 100 de ani pentru ca este detentor precar.
Mi se pare normal ca revendicatorul ( prin mostenirea ce pretinde ca i se cuvine) sa declare aceasta in cel mai scurt timp pentru a nu permite sa i se instarineze mostenirea ( proprietatea mostenita de la defuncta vara in 1960). Macar sa ti se trimita o scrisoare sau un bilet. Termenul acordat de lege nu a fost respectat, si se invoca diverse motive.
Mostenire
MCMonica
Buna ziua. As dori sa stiu in cat timp daca nu se realizeaza o succesiune de la deces bunul trece in proprietatea statului ,daca trece?( asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)