avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cedo

Bun..deci sunt la contestatie in anulare,ar trebui sa fac recurs la ea? ,si pe urma la CEDO sau care sunt pasii?am avut pe fond,recurs si acuma contestatia in anulare, trebuie sa fac si revizuirea pentru a ajunge la cedo? pentru ca la contestatia in anulare mi-a zis in motivare ca este o greseala de judecata .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 19:38, 22 Noiembrie 2011
termenul de 6 luni care-l aveti pentru sesizarea CEDO a inceput in momentul pronuntarii recursului. Contestatia in anulare si revizuirea nu sunt obligatorii pentru a incepe o actiune la CEDO.
Nu, termenul de 6 luni in care va puteti adresa Curtii curge de la data pronuntarii hotararii din recurs, aceea fiind data cand hotararea dvs. a ramas definitiva si irevocabila ( epuizarea cailor ordinare interne).
Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai extraordinare.
pai stiiam ca la cedo una din reguli este dupa epuizarea tuturor cailor de atac?contestatia in anulare sau revizuirea sunt cai de atac???????
Da, insa a celor ordinare ( apel si recurs sau numai recurs dupa caz).
gasiti mai multe raspunsuri mai jos pe forum, in subiectul ,,CEDO,contestatie in anulare"

Alte discuții în legătură

Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Termen sesizare cedo ioanmuntean ioanmuntean Sesizarea catre CEDO se poate face in termen de 6 luni de la comunicarea acasa a sentintei (primirea sentintei) sau in 6 luni de la pronuntarea sentintei ? (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)