avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Costuri de judecata Inalta Curte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Costuri de judecata Inalta Curte

A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent.

O alta intrebare: recursul se face in timp de 15 zile de la primirea unei instiintari de la Curtea de Apel (care mi-a respins un recurs) sau 15 zile de la scrierea in condica a solutiei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:51, 20 Noiembrie 2011
Nu stiu daca va ajuta linkul, dar acesta e procesul de care va vorbesc:
portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=299&d=Mjk5MDAwMDAwMDAxODUyNjU*

Parchetul a dat solutia de lovire si furt cu scoaterea de sub urmarire penala, iar eu am atacat aceasta solutie, sustinand ca a fost talharie. Mai mult nu stiu ce sa va explic. Ca dupa 5 ani ma doare si pe mine capul :)))
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
PARTEVATAMATA2010, utilizator
M-am lamurit.
Obiectul dosarului dvs. este art 180 al. 2 c.pen. si nu plangere impotriva rezolutiilor procurorului; sentinta dvs.a ramas definitiva la data de 07.11.2011 prin respingerea recursurilor declarate de dvs. si de inculpat ca nefondat.
Ca urmare a respingerii ambelor recursuri ati fost obligati fiecare la plata cheltuieilor judiciare catre stat in suma de 200 de lei.
Inteleg ca sunteti partea vatamata si prin urmare dupa redactarea hotararii din recurs si trimiterea dosarului la instanta de fond, puteti solicita legalizarea si investirea cu formula executorie a sentintei si ulterior punerea in executare a acesteia.
Prin sentinta instantei de fond inculpatul a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prev de art.180 al. 2 c.pen cu aplicarea art. 99 si urm. c.pen. la o pedeapsa de 3 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei , iar in latura civila a fost admisa in parte actiunea civila formulata de dvs. si astfel inculpatul obligat in solidar cu partile responsabile civilmente catre dvs. la plata urmatoareleor sume:
-1419,5 lei reprezentând daune materiale,
- 5000 lei reprezentând daune morale,
-1000 lei reprezentand onorariu avocat.
De asemenea ati fost obligat in solidar cu partile responsabile civilmente la plata cheltuielor judiciare catre stat in suma de 1000 lei.
dna avocat, v-am trimis linkul, ma bucur ca v-ati uitat pe el, dar va rog sa tineti cont de ceea ce va spun, adica eu nu sunt portal, dar eu am facut cu mana mea toate contestatiile si stiu ce am facut. De aceea nu ma obligati sa repet. Totul a inceput cu o contestatie. J1 a acceptat contestatia. Putea sa trimita dosarul spre Parchet pentru recercetare sau putea sa il trimita spre instanta. Am obtinut varianta cea mai buna si dosarul a fost trimis spre instanta spre judecare. Instanta nr. 1 a schimbat incadrarea juridica. Am facut recurs la Tribunal. Din cauza unui viciu de procedura am obtinut o rejudecare, doar ca in titulatura dosarului a ramas incadrarea data de J1, lovire si alte violente. S-a rejudecat. Instanta nr. 2 a lasat aceeasi incadrare. Am facut recurs. Nu m-ati lamurit: de ce CAB considera demersul meu apel? Dumneavoastra (ca si avocatul meu) v-ati exprimat parerea ca e recurs 100%. Dar se pare ca nu e. Se mai poate ataca la Inalta Curte?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
PARTEVATAMATA2010, utilizator
Este ultima mea interventie pe acest subiect.
Curtea de Apel Bucuresti a respins recursurile ca nefondate.
Hotararea nu se mai poate ataca la ICCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale extraordinara de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Va salut! Mai multi membri ai comunitatii online avocatnet -au sfatuit sa recurg la o cale extraordinara de atac. In opinia lor, faptul ca pentru un recurs am ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptare? parchetul sau cab? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Va salut! Se pare ca cati oameni cu roba exista in tara asta, tot atatea reguli de procedura exista, desi codul de procedura e unic. Din cauza aceasta un ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)