avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa CNP dintr-un contract mai vechi - are consecinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa CNP dintr-un contract mai vechi - are consecinte ?

Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara de numele meu, a trecut ca datre de identificare doar seria si numarul de buletin, si adresa pe care le aveam. Fara CNP sau data de nastere. Intre timp, am schimbat vechiul buletin, si desigur si adresa. Cum pot dovedi ca nu este o coincidenta de nume si sunt chiar eu, cel din contract ? Politia are o evidenta cu buletinele expirate, se poate dovedi la o adica.. ? Multumesc mult ! Poate imi fac griji degeaba. PS. Oare ar trebui rectificat contractul, trecut si CNP -ul ?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 22:18, 22 Noiembrie 2011
Nu va faceti griji degeaba ,nu are nici un rost.Nu trebuie sa faceti nimic.
Va multumesc pentru raspuns. Totusi, in cazul cand as avea nevoie, pot dovedi ca la data respectiva aveam acea serie si nr de buletin ? Pentru ca in afara de nume, nu mai am alte elemente de identificare.
Ma mai poate ajuta cineva (un jurist) cu o parere ??
Cred ca SPCLEP poate da adeverinte deastea, dar trebuie intrebat acolo daca dau si pentru serie de buletin. Oricum parerea mea este ca nu trebuie dovedit nimic, pentru ca daca minte cineva si face falsuri poate fi caz penal. De exemplu eu pot lua o masina si sa o vand fara nici un act de la ea, si cine-mi face contractul sa ma creada, dar daca se afla cand incearca cumparatorul sa si-o inmatriculeze ca eu am mintit, merge in instanta cu actul de V-C, eu pot sa dau de belea
solutia este sa va inscrieti contractul in Cartea Funciara. Registratorul de CF va v-a solicita si buletinul, va fi trecut si CNP-ul.... Si daca de ex nu sunteti dvs proprietarul ci tatal dvs (si aveti acelasi nume) ar putea sesiza ca "ati cumparat" la o varsta frageda sau nu... Trebuie oare sa repet ca in Romania tot ce e ilegal se pedepseste...uneori...

Alte discuții în legătură

Intrebare- indreptare eroare in actul notarial de partaj Corny1954 Corny1954 Daca s-a facut partaj voluntar dupa divort iar buletinul nu mai era valabil deoarece nu s-a modificat numele conform hotararii de divort , in termenul legal si ... (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)
Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)