Buna ziua, as dorii sa obtin niste cifre de venit si profit a unei firme care, am impresia ca face ceva....dubios si partea cea mai interesanta e ca firma a acuzat un "angajat" ca a furat din banii firmei si cand mi s-a spus suma care a furat-o ....m-am gandit asa, dar oare....firma respectiva are venitul ala lunar? ca...suma care a zis ca s-a furat e cam....mare si pare ceva fictiv si acum vreau sa demonstrez ca nu e asa...si as dorii daca s-ar putea sa vad, sau sa fac o cerere prin care sa mi se elibereze o declaratie din care sa reiasa profitul respectivei firme, cheltuielile (pentru utilitati cat si salarii) ca ... nu cred ca daca ai profit 1 leu intr-o luna iti poate fura cineva 5 lei, non-sens. In cazul in care nu as putea obtine acces la una din aceste adeverinte, declaratii, ar mai fi de folos impozitele pe care le-a platit firma respectiva la stat ca asa as putea calcula in functie de impozite suma aproximativa care a fost incasata in luna respectiva de acea firma. Va multumesc. P.S. Sper ca nu am postat in sectiunea gresita:">
Fiind din afara firmei, nu puteti avea acces la aceste informatii. Doar bilantul care se depune la finante, devine public. Acum, pe pagina mfinante.ro puteti gasi cautand, bilantul firmei pe 2010.
Cat despre persoana de care ati avea banuieli ca e sa nu angajata e mai usor. De ce ati pus "angajat". Ori nu are contract de munca?
astazi am fost cu persoana respectiva la itm si ne-am interesat daca contractul de munca a fost inregistrat la itm dar problema e ca el teoretic a fost angajat la data de 14.08 iar cei de la itm au spus ca a fost inregistrat la data de 16.09 deci totusi e cam dubios. In orice caz marea problema e ca are copii dupa contractul de munca dar surprinzator este faptul ca pe contract nu apare nici stampila itm si nici semnatura vreunui reprezentat itm. Ce inseamna asta? Ca doar a fost inregistrat la itm si ca nu plateste darile la cas? Si cu inca o intrebare va mai deranjez, respectiva persoana, angajatul a mai avut probleme cu furturile dar atunci cand a mai fost acuzat de aceasta fapta era minor, in jur de 14-15 ani si fiind minor nu l-au putut aresta si acum daca sa zicem ca angajatorul ar depune plangere de furt as vrea sa stiu daca i se aduna si sentinta de pe vremea de cand era minor, tin sa precizez ca in momentul de fata acuzatul are 22 de ani. Va multumesc
Incepand de la 1 ianuarie 2011 contractele de munca nu se mai depun la itm si deci pe ele nu mai apare stampila si numarul de inregistrare de la ei.
Daca de la itm v-au spus ca la ei apare inregistrat cu 16 septembrie, deci are contract de munca(cu toate ca o luna a lucrat "la negru") pentru care angajatorul plateste contributiile la stat(sau ar trebui dar asta nu mai e treaba salariatului). Cand va fi sa inceteze contractul de munca cu acest angajator, va primi o adeverinta de vechime pe aceasta perioada care va tine loc de carte de munca.
Pentru cealalta problema poate va vor ajuta colegii de forum.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plangere
daria79
Buna ziua,
Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate. In perioada 2008-2009 am lucrat la o firma, iar patronul mi-a facut imputernicire la banca ... (vezi toată discuția)