avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier-vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier-vatamare corporala

Buna ziua,
am urmatoarea problema:
circuland in oras cu viteza 40km/h pe drum in linie dreapta, in conditiile in care in sens invers erau stationate masini -pentru ca am trecut de o intersectie,iar masinile respective asteptau sa poate sa intre in intersectia respectiva-m-am trezit cu o bubuitura in partea stanga spate si m-am oprit instantaneu constatand ca un pieton a ajuns cu piciorul sub roata stanga spate a masinii mele.Mentionez ca mergeam pe drum drept adica fara sa fie nevoie de schimbarea de directie si pietonul(un copil) a fugit de pe partea cealalta a carosabilului printre masinile stationate in acel moment si a ajuns cu piciorul sub roata din stanga spate.Din pacate pentru pieton are nevoie de ingrijiri medical cred mai mult de 60 zile.Ce este de facut in aceasta situatie?Am vorbit la telefon cu familia si mi-au cerut 10000euro despagubiri,desi nu stiu cat de vinovat sunt??
S-au prelevat analizele necesare la fata locului-alcoolemie 0%-normal caci nici nu consum alcool,iarasi normal ca eu am platit pentru aceste analize.
Vedeti cine este de vina. Daca pietonul a traversat strada prin loc nepermis, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Totul depinde in ceea ce s-a mentionat in procesul verbal incheiat la fata locului.
buna seara,
in urma raportului de expertiza ce urmeza sa se efectueze unde aveti posiblitatea sa va numiti expert parte se va dovedi vinovatia sau nevinovatia ,asa ca urmati pasi pina la aflarea daca sunteti vinovat sau nu ,dar cel mai bine consulatati si un avocat pentru ca banuiesc ca va fost suspendat si dreptul de aconduce urmind sa solicitati dovada cu prelungire ,
bafta
TDorina a scris:

Daca pietonul a traversat strada prin loc nepermis, nu aveti de ce sa va faceti griji.

Incercati sa convingeti pe cineva ca nu este de vina pt o fapta savarsita din culpa? Ce inseamna culpa in penal? Bineinteles ca nu este de vina. Din pacate infractiunea subzista.

@Apall
Va recomand si eu sa va angajati avocat.
Numai o expertiza tehnica judiciara, efectuata pe baza probelor ce se vor administra in dosar, se poate stabili modul de producere a accidentului si a posibilitatilor de evitare a acestuia
Raspunsul vi-l dati singur.Vi s-a retinut permisul de conducere?Daca nu.este OK.
Permisul de conducere se retine in urma unui accident numai daca se constata din primele cercetari ca s-a incalcat o regura rutiera.Nu am dedus nici una din descrierea dvs.

Alte discuții în legătură

Accident cu victima fara certificat medico-legal vladut05 vladut05 Buna ziua,am si eu cateva nelamuriri in legatura cu consecintele in urma unui accident auto. Tatal meu se afla la volan intr-o intersectie.Circula pe un drum ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Accident masina gabilore gabilore Buna ziua! As dori sa va cer o sugestie. Am accidentat o persoana in localitate . In urma accidentului persoana respectiva s-a ales cu doua ... (vezi toată discuția)