avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni

Buna ziua.
Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca sa fac contestatie sau nu?
Ce s-a intamplat practic:
Mergeam pe o strada cu o singura banda pe sens. In apropierea trecerii de pietoni era o batranica care doar ce incepuse sa traverseze strada din sensul opus. Am franat usor cu intentia de a opri. Am simtit ca masina derapeaza si am trecut de trecerea de pietoni cu viteza redusa. Echipajul de politie era oprit la trecere pe sensul opus. In momentul in care am vazut in oglinda retrovizoare ca am vazut masina de politie cu girofarul aprins am tras pe dreapta. Le-am explicat de ce nu am putu opri si ca nu am pus in pericol siguranta batranei. Ei au scris in PV ca batranica era pe mijlocul drumuli si ca aproape am lovit-o. Eu am scris ca contest contraventia. Am si un martor dar nu a fost trecut pe procesul verbal. Nici nu stiu daca trebuia. I-am comunicat agentului intentia de a contesta cele scrise in PV.
Deasemenea amenda trecuta este de 335 de lei dar mai jos unde scrie ca pot plati jumatate din minimul amenzii in 48 de ore este trecut 134 lei.
Ce imi recomandati s fac
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:33, 21 Noiembrie 2011
Platiti amenda in 48 ore, aceea redusa dar faceti si contestatie. Daca nu platiti iar la contestatie pierdeti, va trebui sa platiti integrala. Daca castigati, va recuperati banii. Teermen de contestare 15 zile.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
Platiti amenda, iar apoi faceti plangere la procesul verbal pe care l-ati primit, in termen de 15 zile. In plangere solicitati proba testimoniala si indicati numele martorului pe care il aveti. Banii dati pe amenda, ii veti recupera ulterior daca veti castiga in instanta.
De regula se plateste jumatate din minim.
Daca aveti martor care sa sustina ceea ce spunenti dumneavoastra si nu este ruda cu dumneavoastra puteti ataca procesul verbal.
Pe strazile cu o singura banda pe sens daca un pieton pune piciorul pe trecere suntem obligati sa dam prioritate chiar daca pietonul se afla pe partea opusa a strazii, pe celalalt sens. Sfatul meu este sa platiti jumatate din amenda si apoi s-o lasati moarta. Regulamentul nu tine cu dv in acest caz. Mai ganditi-va!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag... a vazut de la 100 m - art 135 lit h., pv nesemnat -martor asistent nu era.. addrianispas addrianispas - piatra neamt, politia la impartit amenzi. - la trecerea de pietoni 2 asteapta pe trotuar: dupa ce trecusem de movila de pe strada, vad ca vin de pe o ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Permis retinut: neacordare prioritate pietoni mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, mi-a fost retinut permisul ca urmare a urmatoarei intamplari: Ma deplasam pe banda 3 (pe un bulevard cu 3 benzi pe sens). Tocmai schimbasem ... (vezi toată discuția)