am o rugaminte mare , mare catre d-voastra cine ma poate ajuta!
mama mea este divortata din anul 1991 (, dar avocatul care a reprezentat-o nu a facut si cererea de partaj in momentul divortului.) in urma divortului i-a fost incredintat spre crestere fratele meu ( minor in acea vreme) care este persoana cu handicap grad 1 si si-a reluat numele de domnisoara.
apartamentul in care locuim ( eu provin dintr-o casatorie anterioara) este cumparat impreuna cu fostul sot. mama mea a platit prima rata( avansul pe apartament luat de la CEC) , urmand ca celalalte rate sa le plateasca sotul mamei mele esalonat. locuim in apartament din anul 1978 , apartament cu 3 camere care l-au putu lua datorita faptului ca eram eu( cum erau legile in anii respectivi). in anul 1992 am platit ultimile rate la apartament in numele mamei mele.
fostul sot al mamei mele ( tatal fratelui meu) este alcoolist , provoca tot timpul scandaluri , cu injurii si bataie .
mentionez ca fostul sot al mamei nu mai are servici de peste 10 ani , traind pe spinarea noastra , el nu a platit nici pensie alimentara fratelui meu decat din cand in cand , nu a adus nici un ban in casa( toti se duceau pe bautura).
eu intre timp m-am maritat si am adus imbunatatiri apartamentului ca sa se poata trai cat de cat decent.
acum tot continuand scandalurile , mama fiind pensionara si foarte bolnava , fratele meu are nevoie de ingrijiri speciale si nu de scandaluri si jigniri , vrem sa facem partajul.
Ma puteti ajuta cu sfaturi , ce sanse avem sa castigam ( mentionez ca nu ne putem permite foarte multe , asa ne cere la schimb un apartament cu 2 camere daca vrem sa plece din casa - ceea ce nu ne permitem sa-i oferim la schimbul linistii noastre).
Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare sfaturi de la dumneavoastra si indrumari caci situatia a ajuns la limita!
faceti actiunea partajului, sa ceara mama atribuirea imobilului in natura, urmand ca fostului sot, instanta sa-i atribuie o sulta-despagubire (in niciun caz un ap. cu 2 cam).
cu argumentele pe care le-ati scris mai sus, cred ca aveti multe sanse sa castigati procesul.
va trebuie totusi sfatul si asistenta juridica a unui avocat.
Puteti face dovada in instanta ca ati avut o contributie mai mare in achizitonarea acestui bun imobil , astfel incat sa va revina o cota parte mai mare din dreptul de proprietate.
Actiunea in partaj este una imprescriptibila , se poate introduce oricand , la judecatoria in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil.
Apelati la un avocat pt reprezentare.
va multumesc ptr ca mi-ati raspuns atat de repede.am vorbit cu mama si o sa va caute la telefon ptr mai multe amanunte! o zi buna
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort si partaj?
diana_vl
Buna ziua.Intre parintii mei exista posibilitatea aparitiei divortului(partea masculina-dictator cu fam).Ei au cumparat in rate un ap.cu 3 camere,intrand in ... (vezi toată discuția)
Partaj, nedreptati
kuky666
Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din ... (vezi toată discuția)
Partaj
adinaraducu
Buna ziua. Va rog sa ne ajutati si pe noi cu un staf in ceea ce priveste parajul. Fratele meu a introdus actiunea de divort impotriva sotiei sale. Din ... (vezi toată discuția)