eugen82 a scris:
Cred ca intrebarea era alta si raspunsul dat de @gabriela.. se refera la altceva
In primul rand am rugamintea sa va adresati colocvial persoanelor apropiate si celor care va permit acest lucru. In al doilea rand voi citi cu interes aprecierile dvs. asupra a ceea ce scriu juristii atunci cand veti avea minime cunostinte de drept. Deocamdata nu le aveti.
Ati construit totul plecand de la o premisa falsa. Asta a scris doamna:
Am deschis deja actiune in contencios administrativ, numai ca primul termen este abia in decembrie, (...)
Asta ati inteles dvs.:
Dvs. doriti sa chemati in judecata acelasi minister , nu ati introdus inca cererea , pe care gresit o numiti "intimpinare", (...)
Logica elementara imi spune, mie cel putin, ca daca exista prim termen in decembrie, exista dosar pe rolul instantei. Deci nu este vorba despre dorinte sau cereri neintroduse care gresit sunt numite "intampinari", instanta a fost investita cu judecarea cauzei.
eugen82 a scris:
Intrebarea ar fi daca puteti invoca decizia anterioara ? nu exista aut. de lucru judecat, nefiind aceleasi parti, dar s-ar putea invoca puterea de lucru judecat a celor deja stabilite de instanta anterioara, ca mijloc de proba , art.1200 si 1202 vechiul c.civ (a se cauta corespondent in noul)
Din punct de vedere juridic este o absurditate ceea ce ati scris. Nu se poate invoca puterea de lucru judecat ca mijloc de proba, in general vorbind. Puterea lucrului judecat, art. 1200 si art. 1202 din vechiul Cod civil nu au legatura cu discutia.
Potrivit unor opinii exprimate in literatura de specialitate, puterea lucrului judecat este calitatea hotararii judecatoresti care nu mai poate fi reformata sau retractata. Doamna care a deschis aceasta discutie poate, cel mult, sa depuna la dosarul cauzei un exemplar al hotararii judecatoresti pronuntate de ICCJ, in copie, ca practica judecatoreasca. Sigur, conditiile ar fi ca ICCJ sa fi redactat hotararea judecatoreasca iar doamna sa se afle in posesia unui exemplar al acesteia.
eugen82 a scris:
(...) art.1200 si 1202 vechiul c.civ (a se cauta corespondent in noul)
Art. 1200 si art. 1202 din vechiul Cod civil sunt in vigoare (a se citi art. 230, lit. a) din Legea nr. 71/2011).
Va rog sa nu mai interveniti in discutii pentru care nu aveti pregatire de specialitate.