Deoarece am un coleg, care are aceleasi conditii ca si mine, am in fata doua SIMULARI de calcul al pensiei, facute de aceeasi casa judeteana de pensii, care au o diferenta majora in calcul. Amandoua persoanele au depasit 60 ani si au peste 40 ani de munca, cu vechime in grupa II-a, care le confera cate 2 ani si 6 luni reducerea varstei de pensionare (deci vor iesi la pensie de limita de varsta la 62 ani si 6 luni).
Fiecaruia i s-a calculat punctajul total in acelasi mod, dupa inregistrarile din cartea de munca, respectiv declaratiile lunare din apr.2001. La ambele simulari, stagiul complet de cotizare este de 35 ani
La calculul punctajului mediu apare diferenta, care m-a determinat sa cer lamuriri. Pentru una din simulari s-a determinat prin impartirea la 35 (puntaj total 75,43844 puncte si mediu 2,15538 puncte) , iar pentru alta prin impartirea la 32.5 (punctaj total 54,83303 si mediu 1,68281).
Luind legatura telefonica cu d-na de la ghiseul respectiv , mi-a spus ca nu discuta aceasta problema, deoarece calculatorul a calculat asa.
Cum conditiile sunt identice , care simulare este gresita ?
Cel mai recent răspuns:
aprov1961 , utilizator
15:59, 22 Noiembrie 2011