avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul corect al punctajului pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul corect al punctajului pensiei

Deoarece am un coleg, care are aceleasi conditii ca si mine, am in fata doua SIMULARI de calcul al pensiei, facute de aceeasi casa judeteana de pensii, care au o diferenta majora in calcul. Amandoua persoanele au depasit 60 ani si au peste 40 ani de munca, cu vechime in grupa II-a, care le confera cate 2 ani si 6 luni reducerea varstei de pensionare (deci vor iesi la pensie de limita de varsta la 62 ani si 6 luni).
Fiecaruia i s-a calculat punctajul total in acelasi mod, dupa inregistrarile din cartea de munca, respectiv declaratiile lunare din apr.2001. La ambele simulari, stagiul complet de cotizare este de 35 ani
La calculul punctajului mediu apare diferenta, care m-a determinat sa cer lamuriri. Pentru una din simulari s-a determinat prin impartirea la 35 (puntaj total 75,43844 puncte si mediu 2,15538 puncte) , iar pentru alta prin impartirea la 32.5 (punctaj total 54,83303 si mediu 1,68281).
Luind legatura telefonica cu d-na de la ghiseul respectiv , mi-a spus ca nu discuta aceasta problema, deoarece calculatorul a calculat asa.
Cum conditiile sunt identice , care simulare este gresita ?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Viorel_Lucaciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: aprov1961 , utilizator 15:59, 22 Noiembrie 2011
Potrivit celor postate,calculul este urmatorul:

75,43844:35=2,15538 punctaj mediu anual
54,83303:35=1,56658 punctaj mediu anual
de ce unul are mai mult decat celalalt ? avand in vedere ca au fost colegi.
Multumesc mult d-le Carp pentru raspuns.
Asa consider si eu ca ar fi corect calculul, cum ati facut si Dvs. Insa datele aratate in primul mesaj sunt reale, ceea ce m-a determinat sa solicit lamuriri. Probabil ca este o eroare de introducere a datelor, care nu se vede pe simularea tiparita, ca altfel nu-mi explic eroarea.
Nu cred ca persoanele exemplificate sunt identice.De ce s-ar fi impartit la 35 la prima persoana si la 32,5 la a doua ? Eu cred ca de aici e diferenta. E ceva diferit la una fata de alta. Daca nu, exista calea justitiei insa trebuie o documentare prealabila pentru a nu vorbi dicutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul corect vechime in munca Adriana59 Adriana59 Exista posibilitatea calcularii corecte,la Casa de Pensii,contra plata,a VECHIMII in munca si a PENSIEI intr-un moment apropiat evenimentului ? (in situatia ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie anual :exemplu practic! Asteroma Asteroma Cum se calculeaza punctul lunar si anual in acest caz: -anul de referinta este 1976; -retributia tarifara lunara este:1468 lei/ luna (7.20 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie - absurditate...?! fergus fergus Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni ... (vezi toată discuția)