avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatoria prin care iti pierzi casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatoria prin care iti pierzi casa

Povestea este pentru mine halucinanta. tata a murit. mama e alcoolica. am plecat de acasa la 18 ani, neamaisuportand mediul. in urma cu 2 ani mama a cunoscut un "domn" de la tara, pe care l-a numit "prietenul" ei. acesta a locuit cu ea in apartamentul bunicilor mei (parintii mamei, decedati) din bucuresti, timp in care a reusit sa o faca si mai dependenta de alcool si de dansul, abuzand-o (fizic si psihic). au reusit impreuna sa stranga datorii imense la intretinere, pana cand asociatia de locatari a decis sa o actioneze pe mama in instanta sa isi recupereze banii.
Eu am incercat sa intervin, sa o fac sa realizeze ce i se intampla si sa o ajut. Insa, din pacate, am ajuns pana acolo incat care ea a declarat ca cheama politia daca mai intru in casa si incerc sa o despart de "prieten" si de alcool... politia mi-a explicat ca nu poate face nimic pentru mine; medicii mi-au explicat ca nu poate fi internata la dezalcolicare decat din proprie vointa (care nu exista)...
N-am stiut ce altceva pot face, asa ca am last-o sa faca ce doreste in continuare... A fost convinsa de "prieten" sa vanda apartamentul bunicilor. banii proveniti din vanzare au fost folositi pentru a plati datoria la intretinere si pentru cumpararea unei garsoniere, restul fiind pusi intr-un cont al mamei, la care i s-a dat acces si "prietenului".
Dupa cateva luni, "prietnul" a convins-o sa vanda si garsoniera, care deja era cumparata pe numele amandurora (proprietate comuna!). banii proveniti din vanzare s-au depus intr-un cont al lui si erau chipurile destinati cumpararii unei case la tara.
mama a ajuns sa locuiasca acum la tara, intr-o casa darapanata despre care "prietenul ei" i-a spus ca se chinuie sa o cumpere, insa sunt niste probleme cu proprietarii care nu se inteleg intre ei. acum, proprietarii casei ii spun mamei ca trebuie sa plece din casa, pt ca casa nu mai e de vanzare. iar "prietenul ei" a plecat si nu o mai contacteaza. Asa ca a ramas pe strada, fara acces la vreun ban.

Intrebarea mea este daca din punct de vedere legal eu in calitate de fiu pot face ceva sa o ajut in situatia asta. (pentru ca ea, in continuare, nu ar vrea sa faca nimic care sa il supere pe "prietenul ei", pe care il asteapta sa revina...).
Sau daca din punct de vedere legal se mai poate face ceva!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: felixsergiu , utilizator 15:38, 22 Noiembrie 2011
din nefericire , nu .
multumesc pentru raspuns...

ma gandeam ca poate sa il acuze de furt sau inselatorie?
ffff. greu , deoarece toate cele intamplate presupun acte de vointa ale mamei. alcolul este o agravanta nu exonereaza de raspundere...nu mai spun ca sunt acte oficiale fff. greu de atacat.

iar in penal, nici o sansa, sincer....
daca face plangere la politie ca omul a disparut cu banii si ca nu mai raspunde la telefon, lasand-o pe drumuri si fara casa cumparata, se poate rezolva ceva? ......
daca banii i-a scos din contul lui si a disparut cu ei, poate dovedi oricand ca sunt banii lui scosi din banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu o informatie, intreb ... wdxraul wdxraul Buna ziua, As dori si eu sa ma ajutati cu o informatie, intreb pt parintii mei. Tatal meu are 1 parinte biologic casatorit cu o doamna care si ea are la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare gesy gesy Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare: Daca tatal meu inainte sa moara ( mama mea inca traieste), i-a semnat un contract ... (vezi toată discuția)