Buna seara , am si eu niste intrebari la care nu gasesc raspunsuri . Am gasit un telefon si dupa cateva luni ma sunat un inspector de la politie in legatura cu acel telefon , i-am explicat dansului unde am gasit acel telefon si in ce stare , dupa 1 zii ma suna persoana care pierduse telefonu , dansa a zis ca ii cumpar acel telefon ca sa ne impacam pe cale amiabila , eu am fost de acord da i-am cerut dansei cand o sa ii aduc telefonu sa imi arate un act prin care dansa sa demonstreze ca telefonu pierdut este al iei eu consider ca am cerut un drept al meu ... vreau si eu un sfat ce e de facut si cum sa procedeez , se face dosar penal , sau pot sa imi iau pedeapsa cu suspendare :sorry: Mentionez ca persoana nu are nici-un act al telefonului ...
Daca ati pastrat cartela sim din telefonul gasit,si inspectorul va sunat pe acel numar e vorba de faptul ca ati dus telefonul la reparat in ideea de-a putea fi contactat de pierzator;daca va sunat pe-un alt nr pot sa apara mai multe variante posibile...daca e un telefon valoros s-a folosit un soft de locatie si a putut fi gasit;un cunoscut care stie ca ati gasit telefonul a vrut sa va faca "o gluma", sau poate chiar proprietarul prin anumite imprejurari a aflat ca i-ati gasit teleonul si a mers la politie .
Nicio scuza nu il poate scapa pe user de raspunderea penala, legea obliga pe oricine care gaseste un bun sa il duca la politie in termen de 10 zile. Astfel, nu ramane decat sa isi recunoasca fapta, sa coopereze cu organele de cercetare si sa acopere prejudiciul in intregime pt a primi o pedeapsa cat mai mica sau in cel mai fericit caz o amenda.
Trebuie sa mergeti sa predati telefonul la politie deoarece acesta poate proveni dintr/o infractiune, apoi dupa ce politia il va preda proprietarului de drept puteti face cu acesta orice tranzactie doriti. Cu siguranta politia are un dosar penal cu privire la acest telefon.