avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot sa fac daca mi s-a pierdut carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot sa fac daca mi s-a pierdut carnetul de munca

Buna ziua
Din start va spun ca stiu pasii care trebuiesc urmati in acest caz. Ideea e ca am o copie legalizata la notar dupa carnetul de munca.
Firmele la care am lucrat anterior pierderii carnetului de munca fie s-au desfiintat fie nu le mai gasesc la nici o arhiva sa pot cere adeverinte cu ajutorul carora sa-mi reconstitui vechimea).
Se poate intocmi un duplicat al carnetului de munca dupa copia legalizata la notar. (adica sa-mi fie trecute in noul carnet inscrisurile)?
Multumesc si va rog daca puteti sa-mi raspundeti repejor.
Inca o data va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 3 Octombrie 2008
Se poate dar copia dupa carnetul de munca, legalizata, trebuie sa ramana la cel care completeza in noul carnet de munca.
Daca perioadele inscrise in carnetul de munca sunt dupa 01.04.2001, nu mai e nevoie sa refaceti carnetul de munca, pastrati copia legalizata pentru orice eventualitate.
As dori sa imi mai spuneti daca fac noul carnet de munca (duplicatul) dupa copia legalizata la notar, voi putea face precizarea ca s-au inscris respectivele date in baza acelei copii legalizata. Stiti ca in cartea de munca, coloana 8 trebuie scris si actul in baza caruia se face inscrierea. Cum ma sfatuiti?
Cu multumiri
Nu se poate reconstitui carnetul de munca dupa o copie legalizata.
Reconstituirea vechimii in munca se face dupaprocedura prevazuta de Decretul nr.92/1976 sau pe baza adeverintelor de vechime vizate de ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta adina30iulia adina30iulia Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara ... (vezi toată discuția)
Ce fac in cazul in care nu mi se gaseste cartea de munca? florentina brindusa florentina brindusa Va rog sa ma indrumati intr-o problema. Eu mi-am incheiat activitatea la ultimul loc de munca in luna martie2010 . La ITM mi se spune ca , cartea de munca mi-a ... (vezi toată discuția)