avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Bună ziua,
Vă rog să vă spuneţi părerea cu privire la următoarea speţă:
V-aţi judecat într-un proces de contencios în care pârâtul a fost primarul municipiului- direcţia urbanism. În proces aţi obţinut câştig de cauză. Primarul a fost obligat la eliberarea autorizaţiei de construcţie sub sancţiunea unei penalităţi pe zi de întârziere. Obligaţia nu a fost executată în termen, astfel că aţi calculat penalităţile până la un moment dat şi aţi cerut executorului să execute suma respectivă.Executorul încearcă să blocheze contul în trezorerie.Aceasta refuză şi răspunde că CIF-ul nu aparţine primarului ci unei instituţii publice, respectiv primăria.
Ce faceţi în această situaţie şi dacă opoziţia trezoreriei este legală şi de ce .
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:28, 23 Noiembrie 2011
cred ca piritul trebuia sa fie primaria - prin primar si atunci debitorul obligatiei era primaria iar astfel se putea face poprirea. eu vad o lipsa de calitate procesuala pasiva neobservata de instanta si nici de contestator.
Comunele, oraşele, municipiile, judeţele sunt persoane juridice de drept public (conform art. 19 din Legea nr. 215/2001) şi pot sta în justiţie prin reprezentanţii lor legali, anume primarii (art. 67 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 şi art. 87 alin. (1) pct. 2 C. pr. civ.)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Mihai Costache, Avocat
Sunt perfect de acord cu d-voastră.
Credeţi că nu se poate executa titlul în condiţiile date?
Nu credeţi că în situaţia în care a fost nominalizată Directia de urbanism, implicit calitatea procesuală pasivă aparţine primăriei ?
Cum v-aţi apăra în condiţiile în care aţi cere prin instanţă validarea popririi ?

nu veti avea nici o sansa sa validati poprirea deoarece contul este deschis pe un alt titular decit debitorul nominalizat de titlul executoriu. daca nu exista o identitate perfecta intre titularul de cont si debitorul-pirit poprirea nu se poate institui, aproximarea nu este permisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala pasiva a primariei flocaviviana flocaviviana Dragi colegi, O problema interesanta care se tot discuta prin salile de sedinta. CAPACITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI. Speta este simpla de tot. O ... (vezi toată discuția)
Adresarea unei cereri de chemare in judecata a primariei - este corecta? (ca mod de adresare) zamfir.nic zamfir.nic Am chemat in judecata Primaria Municipiului pentru plata unor despagubiri. In INTAMPINARE aceasta a ridicat: \"Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a ... (vezi toată discuția)
Primaria versus unitate administrativ teritoriala cafea1 cafea1 Buna. Am chemat in judecata Primaria reprezentata prin primar. Judecatoarea m-a intrebat daca chem in judecata primaria sau unitatea administrativ teritoriala. ... (vezi toată discuția)