Am un debitor (o firma falimentara), acuma stiu ca de la firma numai pot avea nici o pretentie decat daca ma inscriu la masa credala, dar in urma discutilor cu fostul admin (nu administratorul judiciar, patronul firmei) mi-a promis ca o sa plateasca.
Avand in vedere ca nu am incredere in fostul patron pot incheia o conventie de plata unde fostul patron al firmei sa preia datoria ca si persoana fizica?
Sau o modalitate prin care suma datorata sa o preia persoana fizica (fostul patron), avand in vedere ca in prealabil am avut o discutie si a fost de acord cu situatia de mai sus, dar acuma nu stiu ce varianta pot avea.
cel mai bine este sa va inscrieri la masa credala deoarece este singura modalitate de a beneficia de recuperarea TVA si deducerea sumei nerecuperate.
daca administratorul firmei vrea sa achite suma, sa o faca si fara incheierea vreunei conventii sau sa emita un BO in nume propriu ca sa aveti un titlu executoriu. in afara acestor solutii, nici un act juridic nu va confera vreo garantie a recuperarii debitului. In plus, sunteti sigur ca administratorul este solvabil? chiar si in cazul in care va fi atrasa raspunderea sa personala in cadrul procedurii falimentului?