avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic de vz-cp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic de vz-cp

Buna seara,

Speta este urmatoarea: Intre A si B s-a incheiat un antectr de vz-cp asupra unui teren. La data la care s-a facut antectr B nu avea titlu de proprietate, asupra terenului existand doar demersuri pentru reconstit dr de propriet( L 18/1991). Intre timp B a decedat. Antecump A a incercat sa obtina titlu de proprietate asupra terenului, insa surpriza: terenul este pe numele sotului vanzatorului B care si el a decedat cu multa inainte de antect de vz-cp. B nu a facut iesire din indivizune ca urmare a decesului sotului. Acum si B a decedat. Copii nu vor sa faca iesire din indiviziune. As putea eu sa cer prin actiune oblica iesirea din indiviziune. Insa, cum pot sa dovedesc ca B ar fi putut fi proprietar asupra terenului daca nu s-a facut dezbaterea si iesirea din indiviziune cat timp era in viata?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 21:30, 23 Noiembrie 2011
Pai tot prin actiunea oblica,dvs sunteti creditor,mostenitorii lui B,debitori,problema se pune ca B a vandut prin antecontract fara sa fi facut mostenirea dupa sot.Dar tocmai vinderea(antecontractul)reprezinta o acceptare tacita,implicita a succesiunii,s-a comportat ca si cand ar fi fost proprietar si a facut antecontractul,In fine tot prin actiunea oblica se poate si sa-i obligati si sa dezbata succesiunea si sa iasa din indiviziune si abia apoi hot care sa tina loc de act autentic.Succes dureaza minim3-4 ani!Luati legatura cu un avocat pentru ca nu este simplu deloc
Actiuea prin care solicit pronuntarea unei hot care sa tina loc de act aut de vz-cp este deja pe rolul instantei. Nu as putea sa arat instantei ca din moment ce B a facut antecontr atunci a acceptat tacit mostenirea si a devenit tot tacit proprietar asupra terenului, copii lui B necontestand acest lucru? Adica pot sa obtin hotarare care sa tina loc de vz cp fara sa mai fac actiune oblica pentru iesire din indiviziune?
Nu,nu se poate oricum hot care sa tina loc de act de vanz cump trb suspendata ,pana se judeca succesiunea+indiviziune,pana se stab mostenitorii.Luati legatura cu un avocat din localit dvs care sa va vada dosarul si sa stie in concret ce are de facut.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Parti indivize intr-un contract de vanzare-cumparare Doncean Doncean Partile indivize intr-un contract de vanzare cumparare este un lucru determinat? Codul civil: SECTIUNEA III Despre obiectul conventiilor Art. 964. ... (vezi toată discuția)