In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat drumul de servitute stabilinduse 3 metri latime pe o lungime de 110m DEFINITIV.
Parintii mei au decedat , iar eu ca mostenitor nu am stiut de sentinta din 1965.
In anul 1997 paratii din procesul din 1965 au vandut, iar cel care a cumparat nu i s-a adus la cunostiinta aceasta obligatie de a lasa libera trecere 3 metri.
Anul trecut cumparatorul vecinului (actualul proprietar) mi-a blocat trecerea nemailasandu-ma sa trec pe terenul lui si am inceput un proces avand ca obiect servitute de trecere, dar n-am stiut de sentinta 1965. In actualul proces am pierdut toate caile de atac (Fond,apel ,recurs), iar in revizuire am gasit fondul din 1965 si instanta curtea de apel a declinat dosarul catre inalta curte , intre timp am facut rost si de recursul din 1965 definitiv, favorabil mie dar inca nu a fost prezentat inaltei curti deoarece nu s-a dat termen.
Am sanse sa castig conform sentintei din 1965 ?????
Multumesc.
Din anul 1958 decand s-a construit imobilul , singura cale de acces pana in prezent a fost asa cum s-a stabilit in sentinta din 1965. Daca va intrebati de ce am pierdut actualul proces ( pana ca eu sa descopar acesta sentinta din 1965 favorabila mie ) este faptul ca in instanta de fond judecatorul a venit la fata locului unde primarul fara a cunoaste situatia a confirmat verbal ca eu as avea acces pe un alt drum, dar fara a elibera vrun document. Primarul si-a recunoscut vina,ulterior eliberand nenumarate raspunsuri favorabile mie, dar eu eram in recurs iar instanta nu a tinut cont de raspunsurile primariei, prefecturii ,politiei si a cadastrului toate favorabile mie. In final am gasit aceasta sentinta 1965 pe care trebui sa o depun la urmatorul termen la inalta curte. Am sanse de izbanda ????