avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere divort Noul Cod Civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere divort Noul Cod Civil

Buna seara,
Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat impreuna cu sotia ca cel mai bine ar fii sa ne despartim cu acordul partilor.Avem rugamintea,daca cineva ne poate ajuta cu un Model de Cerere de divort la instanta, cu acordul patilor in conditiile noului Cod civil.
Va multumim pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:28, 26 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Presedinte,

Subsemnatii (nume, prenume, domiciliu), soti, solicitam:
1. desfacerea casatoriei incheiate la data de........... in localitatea......si inscrisa in Registrul de stare civila sub nr.... , din culpa comuna si fara motivare.
2. revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei, acela de............ (daca este cazul, daca nu se fac mentini despre pastrarea numelui avut in timpul casatoriei)
3. incredintarea spre crestere si educare a minorei .....(nume, prenume, CNP) mamei (sau tatalui) si stabilirea domiciliului minorei la acest parinte
4. exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti sau, dupa caz, de catre parintele la care se cere sa fie incedintat minorul
5. stabilirea dreptului de vizitare a minorului de catre parintele caruia nu i se va incredinta minorul dupa urmatorul program......
6. stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorului in cuantum legal (pana la o patrime pentru un copil, pana la o treime pentru doi copii si pana la jumatate din salariul net pentru trei sau mai multi copii).


data semnatura sotilor


Cererea trebuie insotita de certificatul de casatorie in original, de copie dupa actul de nastere al minorului, si taxa de timbru.
La termenul te judecata ce se va acorda trebuie sa se prezinte ambii soti cu cartile de identitate.
Intrebarea dvs. vizeaza formularea unei actiuni de divort prin acordul partilor, astfel ca acesta trebuie sa cuprinda mentiunile prevazute de art 112 c,proc.civ , sa cuprinda solicitarea privind desfacerea casatoriei prin acordul partilor, modalitatile in care sotii au convenit sa fie solutionate cererile accesorii divortului, semnatura ambilor soti, iar actiunea va fi depusa de ambii soti pentru verificarea identitatii si consimtamantului acestora.

Capete de cerere:
1.-solicitarea privind desfacerea casatoriei prin acordul partilor,
2.-reluarea numelui avut anterior casatoriei de catre numita " X" si anume acela de " X" sau pastrarea numelui de catre numita "X" si anume acela de "X",

Pe langa cele 2 capete de cerere daca din casatoria dvs. au rezultat copii minori sau ati adoptati in timpul casatoriei copii si acestia sunt minori, cererea va mai cuprinde:
3.-exercitarea autoritatii parintesti asupra minorilor de catre ambii parinti sau exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama sau tata dupa caz,
4.-stabilirea domiciliului minorilor la parintele "X",tata sau mama dupa caz,
5.-stabilirea unei pensiii de intretinere in favoarea minorilor in functie de venitul realizat de catre parintele la care nu se stabileste domiciliul minorilor sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz si obligarea acestuia la plata acesteia incepand cu data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei majoratului ( pensia se va stabili procentual sau in suma fixa dupa caz si in functie de nr. de copii aflati in intretinere).
6.-stabilirea unui program de vizita ( optional) in favoarea minorilor de catre parintele la care nu se stabileste locuinta minorilor dupa cum urmeaza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere divort ncc andra-celia andra-celia Buna seara,ma puteti ajuta va rog cu un model de cerere de divort de comun acord cu un copil minor la judecatorie conform NCC?Ne intelegem in toate ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)