avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea functionarilor publici
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea functionarilor publici

Buna ziua ! Sunt functionar public intr-o institutie publica din administratia locala. Sunt nascuta in data de 06.01.1952 si indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta.As fi putut depune cererea de pensionare din ianuarie 2011, dar compartimentul Resurse Umane nu mi-a conunicat acest lucru nici macar verbal, dintr-o omisiune. Am fost transferata anul trecut de la o alta institutie publica, in urma reorganizarii acesteia din urma. Ieri mi s-a comunicat ca incepand cu 01.01.2012 imi va inceta raportul de serviciu, conform Legii 188/1999, art.98. Am inceput demersurile pentru depunerea dosarului la casa de pensii, dar pana la primirea deciziei si efectuarea primei plati, pot trece cateva luni( 3-4 ) . Intrebarea mea este- exista o prevedere legala conform careia mai pot lucra pana la prima plata ? Mentionez ca sunt o persoana singura si nu am nici o alta sursa de venit. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Pensionarea functionarului public Ileana Deusan Ileana Deusan Buna ziua! Ma numesc Ileana Deusan,inca functionar public la Casa de Asigurari de Sanatate.Sint nascuta in 12.06.1950,virsta standard de pensionare 58 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Pensionare functionar public laura1964 laura1964 Speta este urmatoarea . un functionar public care depune dosarul de pensie fara sa anunte unitatea unde lucreaza , iar mai apoi vine cu decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)