avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatia radar amanata de instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatia radar amanata de instanta

Sa trec la subiect: mi-au retinut permisul pe raza judetului Giurgiu; AM CONTESTAT si in INSTANTA,presedinta(care avea langa ea codul civil si penal) a zis ca-mi DA UN AL TERMEN necitind INSCRISUL meu DE LA DOSAR.A zis totul asha direct si ca domnee ce solciti eu?....mama ei de JUDECATOARE AM SCRIS CLAR CA NUMELE MEU DIN PROCESUL VERBAL ESTE GRESIT astfel, in loc de SARBU au scris SIRBU ba, mai mult CARTEA DE IDENTITATE in baza careia mi-au facut procesul verbal "militienii" era expirat de peste 1 an (nu am domiciliu in Romania )...nu stiu in baza carui articol se cere NULITATEA PROCESULUI VERBAL ....din CAUZA CA MI-AU GRESIT NUMELE :( mai am si alte motive de contestare al aceluiasi proces verbal....dar pt acum asta este cea mai imoportanta pt ca pe 7 OCTOMBRIE AM INFATISAREA nr2 la TRIBUNALUL GIURGIU.
Daca aveti vreun avocat,asigur transport la fiecare proces precum si 70% din obtinerea de DAUNE MORALE,DESPAGUBIRILE AFERENTE(deplasari etc...)
Cel mai recent răspuns: marius08 , utilizator 12:38, 10 Aprilie 2009
Cuzele de nulitate ale unu proces verbal le gasiti in OUG 2/2001.
Daca considerati ca exista mai multe cauze de anulare a procesului verbal de contraventie incheiat acestea trebuie enumerate toate in cererea introductiva.
Precizarea cererii se face pana la primul termen de judecata; ulterior nici o precizare nu mai poate fi luata in considerare de catre instanta!

... :hm: ma gandesc ... degeaba nu v-a acordat termen judecatoarea... poate a fost o lipsa de procedura... sau cine stie ce alt motiv! :-/
iata cum suna inscrisul meu la dosar ....IPJ nu s-a prezentat...eu da....au pus si ei ceva la dosar asha ambiguu

DOMNULE PRESEDINTE
PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE
Sarbu Dumitru Marius, contestator
cu domiciliul in Bucuresti str.Al.Compozitorilor nr.13, bl.OD5,Sc.2,ap.80
depun prezenta
PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE
seria CC numarul 0775493 din data de 11./08./2008
incheiat de ag. sef. adj. ASIORDAN VIOREL din, judetul GIURGIU
Va rog sa dispuneti anularea procesului-verbal.
MOTIVARE
in fapt
La data de 11/08/2008 ma deplasam cu autoturismul marca SKODA FABIA , cu numarul de înmatriculare B-41-DPR, proprietate firmei la care lucrez spre Bucuresti.
Venind dinspre Giurgiu, in afara localitatii Daia, dupa o curba am observat un agent de politie facându-mi semn sa opresc. Am frânat si am oprit in dreptul masinii cu însemnele Politiei Române. Politistul mi-a spus politicos sa prezint documentele si ca am fost depistat de radar cu viteza de 104km/h.Nu mi-a precizat la ce KM exact de pe DN5 am fost depistat de radar, raspunzandu-mi ironic ca stiu judecatorii de la Giurgiu.
In subsidiar doresc sa atrag atentia instantei asupra gravelor deficiente de care sufera procesul-verbal de contraventie. Motivele acestor grave deficiente tin ori de necunoasterea legii ori de aplicarea constanta a legii intr-un mod eronat.
Procesul-verbal prezinta grave lipsuri si deficiente astfel:
- numele meu de familie este gresit.
- cartea de indentitate este expirata
Argumentele cu privire la forma grosolana a procesului-verbal de contraventie le-am prezentat numai in subsidiar, pentru ca eu circul cu viteza mica, deoarece imi este frica de accidente, si nu am boala vitezei.
In afara de aceasta, tin sa atrag atentia asupra gravelor deficiente ce le releva înregistrarea video:
- indicarea eronata a vitezei autovehicolului de catre aparatura radar dovada fiind ca erau si multe alte autovehicule in miscare ce pot influenta aparatul radar.
- pe inregistrarea video precum si in procesul verbal nu scrie exact la ce KM de pe DN5 eram la ora 19.03h
Motivele acestor grave deficiente tin ori de necunoasterea si folosirea necorespunzatoare a aparaturii radar din dotare, dovada fiind timpul mare necesar pentru a realiza doar o comanda simpla si anume aceea de derulare si redare, ori de folosirea aparaturii radar intr-un mod voit distorsionat.
Fata de cele de mai sus solicit admiterea si prezentarea ca proba a înregistrarii video, atestatul aparatului radar, buletinul de verificare metrologica a aparatului radar, proba ca aparatul radar si-a facut autoverificarea la pornire, atestatul operatorului radar, copie dupa registrul de evidenta a abaterilor si anularea procesului-verbal seria CC nr.0775493 din 11.08.2008 pentru nerespectarea prevederilor art. 16 din OG 2/2001.
in drept
art. 16 din OG 2/2001,
art. 48. din OUG 195/2002 republicata
art. 49. din OUG 195/2002 republicata
art.118 alin. 1 din OUG 195/2002 si modificata de OG69/2007- republicata,
art. 121alin.1 din ROUG 195/2002 - republicata.
De asemenea solicit eliberarea de urgenta a permisului de conducere B00544184 deoarece imi este necesar la locul de munca din afara tarii respectiv Italia.
Cu deosebita stima,
Sarbu Marius

DECI CAND AM INTREBAT DE CE MA AMANA si eu am zis ca e clar ca procesul verbal este nul JUDECATOAREA A ZIS CA ASTA ESTE PROCEDURA SI CA TREBUIE SA MAI DEA UN TERMEN SI CE SOLICIT IN ACEL TERMEN....exact asta a zis



Si judecatoarea respectiva nu a spus nimic de probele pe care le solicitati?
Deci dupa parerea mea "nu stia de capul ei"(scuze este colega voastra) nici nu a citit ce am pus la dosar....sunt dispus sa ajung pana la INALTELE INSTANTE EUROPENE sau cum se numesc ele din HAGA(sau unde or fi )."M au lucrat" de dimineatza la ora 8 eram in sala de judecata si era dosarul doar cu inscrisurile mele peste cateva ore dupa ce au schimbat sala de judecata si s a ajus si la dosarul MEU...hopa ce a aparut si IPJ cu inscrisuri la dosar....deci trenuram de draci,,inscrisuri da,,reprezentatnt nu.Vor sa ma lucreze dar nu le merge...eu totusi nu stiu CE ARTICOL DIN CE LEGE SA INVOC PT CA ESTE GRESIT SCRIS NUMELE MEU IN PROCESUL VREBAL pt ca REPET am INFATISAREA Marti 7 OCTOMBRIE.
Art. 17 din OG nr.2/2001 prevede ca, lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Alte discuții în legătură

Am motiv de contestatie? ionuthornea ionuthornea m-a oprit un echipaj de politie la vre-o 10 k(impreuna cu alte 4 auto in mai putin de 2 minute),sustinand ca am depasit viteza regulamentara si am fost ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)