Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca aceasta sa fie mostenita de catre copiii mei numai dupa decesul acestei femei?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:19, 30 Noiembrie 2011
Nu exista o procedura 100% sigura. Ati putea sa ii vindeti apartamentul si sa va pastrati dreptul de uzufruct, dar astfel ar pierde dreptul de mostenire copii dvs.

100%sigura si ieftina:
.casatorie
Nu-i poate constitui dansei un drept de uzufruct viager ?
Prin casatorie dobandeste o cota parte din apartamentul meu?
In aceasta situatie nu poate fi evacuata de mostenitori?
Daca i se va pune la dispozitie o locuinta mai mica, trebuie sa o accepte?
Uzufructul viager nu poate fi atacat de mostenitori?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
treidecinci, utilizator

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elena Adochitei Elena Adochitei Sunt casatorita de 10 ani.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii majori carora le-a lasat mostenire prin notariat apartamentul in care locuim in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager, sau...? SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Cazul meu este urmatorul. M-am casatorit de curand (avem peste 6o ani), eu doi copii, care nu sunt de acord cu aceasta casatorie. El are doi copii, ... (vezi toată discuția)