in data de 31 august 2008 stateam impreuna cu mai multi prieteni de vorba langa masina mea
la un moment dat apare un echipaj de pol si intreaba cine e soferul masinii.ii raspund k eu sunt si imi cere actele:(buletin permis etc).Ii dau buletinul insa refuz sa dau permisul spunandu-i k nu il am. Ma duce la sectie, intocmeste un pv cum ca m a oprit in trafic(pe care am refuzat sa-l semnez) si imi spune lk sunt liber sa plec.in timp ce plecam spre masina vin dupa mine si ma baga in masina ducandu ma la spital ptr recoltare de probe biologice.Refuz sa dau probe motivandu i doctorului ca am fost luat de pe strada si nicidecum din trafic.Refuz sa semnez si pv intocmit acolo la spital
pe data de 21.09.2008 ma opresc aceiasi politisti si ma conduc iar la sectie in vederea verificarii.Refuz sa predau si acum permisul, dandu-le numai buletinul si ma lasa sa plec
Pe data de 28.09.2008 ma opresc aceiasi politisi la fel sa predau actele(totul s-a intamplat intr-un sat unde eu merg aproape in fiecare saptamana).De data aceasta le dau permisul si imi inmaneaza o dovada fara drept de circulatie spunandu-mi ca am permisul suspendat din data de 31.09.2008 ca urmarea a faptului k in acea data mi s -a intocmit dosar penal ptr refuz de recoltare.Pe data de 1.10.2008 primesc acasa o adresa din partea politiei cum ca sa ma prezit in vederea remedierii situatiei permisului.
probleme
1 din cate am inteles am un dosar ptr refuz si 2 pentru conducere cu permisul suspendat
p 31.09.2008 nu mi s-a spus nimic cum ca am dosar si ca nu mai am voie sa conduc desi in dosaru apare un pv cum ca politistul m a instiintat ca trebuie sa predau permisul si ca nu mai am voie sa conduc,pv semnat de o martora asistenta
mentionez ca politistul m a luat de pe strada.
ce pot sa fac? consider ca este un abuz din partea politistilor
va rog sa mi dati un sfat.
Cred ca este vorba despre 31 august si nu 31.09. 2008??? Ar trebui sa contestati in instanta procesul verbal de contraventie pentru motivele aratate si sa luati legatura cu un avocat pentru a vedea exact pentru ce anume fapte s-a propus cercetarea penala in cazul dv.
Desi te-ai intalnit de 3 ori cu politistii care iti tot incheiau acte de zor, niciodata nu te-ai luminat sa spui acestora ca ai dreptul sa-ti suni avocatul si sa participe ca aparator , pentru a ti se respecta dreptul la aparare.
Iata ca nici acum nu cunosti legea si drepturile de care dispui !
Cand ai de gand sa-ti angajezi un avocat ??..... Abia dupa condamnarea ta ?
nu am ce sa contest pentru ca nu e vorba de contraventie.e vorba de dosar penal ptr refuz de recoltare si ca masura subsecventa mi s a suspendat permisul.ideea este ca ei nu m au pus sa suflu in etilotest(nici nu au asa ceva) m au dus direct la spital.este legal? din cat am cititi eu doar daca imi iese la etilotest mai mult de 40 ma duc obligatoriu la spital.
in al doilea rand eu am 10 martori care au vazut k m au luat de pe strada insa in toate actele intocmite de politisti nu se face nicio referire la ei.sunt luate doar declaratii ale martorilor lor
imi puteti spune daca politia era obligata sa imi trimita acasa i instiintare cum ca trebuie sa predau permisul?daca da in cat timp trebuia?Eu am primit o asemenea instiintarea dar pe data de 1 10 2008 desi eu am permisul suspendat din 31.08.2008.
cum pot sa dovedesc ca acel proces verbal intocmit de politist in 31 august prin care ma incunostiinteaza ca nu mai am voie sa conduc nu a fost incheiat in fata mea si nu mi s a spus nimic? in acel pv figureaza o martora asistenta.
va multumesc anticipat
Inteleg ca erai pieton (chiar daca nu erai in miscare).
Intrebare intrebatoare.
Exista vreo prevedere legala care limiteaza alcoolemia la pietoni? Daca da, rog sa fie postata pe forum. Personal nu cunosc o asemenea prevedere legala.
succes!!!:luck:
ing. Ioan Ciobanu
La intocmirea PV aveti dreptul in rubrica pt.mentiuni sa va precizati punctul de vedere, sa aratati ca cele consemnate sunt neconforme cu realitatea, apoi sa contestati PV de contraventie. Refuzul dumneavoastra de a va legitima a condus la ambitionarea(prosteasca) a organelor. De aici si morala populara, "sa nu te pui cu prostu' ca are mintea odihnita". Aveati la dispozitie caile legale de atac, pacat ca nu ati apelat la acestea si ati lasat lucrurile sa se complice.