avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa poluare a unui contract de leasing ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa poluare a unui contract de leasing incheiat

Buna ziua!In noiembrie 2008 ,am achizitionat pe firma un autoturism,in leasing.Am platit bineinteles taxa de poluare aferenta.Ulterior un angajat al firmei,a avut un accident cu masina respectiva, a fost avarie totala,si s-a incheiat contractul de leasing.Putem cere restituirea taxei platita in noiembrie 2008 ?Care este termenul de prescriptie in cazurile restituirilor de taxe auto,avand in vedere ca am mai achizitionat in decembrie 2009,un autoturism, la care am platit de asemenea taxa de poluare?Specific de asemenea,nu stiu daca are relevanta,ambele autoturisme au fost noi.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Cristianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 09:26, 27 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa ce am postat mesajul, am mai cautat pe forum, subiecte referitoare la taxa de poluare.Am inteles din postarile altor utilizatori, ca taxa de poluare la autoturismele noi nu se poate recupera pentru ca nu exista temeiul legal. Asa este??...Pentru ca daca este asa,nu avem nici o sansa,ambele masini achizitionate au fost noi,cumparate de la reprezentanta auto.
asa este, pt masini inmatricularea masinilor noi nu se poate recupera taxa de poluare.
Da acum asa e practica, termenul de prescriptie este de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de prima inmatriculare ion_l ion_l BUNA SEARA am achizitionat un autoturism in septembrie 2008 si ca multi alti cetateni am platit o taxa de prima inmatriculare in valoare de 1500 ron as dori ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am auzit de la un prieten ca este posibil sa recuperez tax[quot]a auto care a fost ... (vezi toată discuția)