avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cine are voie sa-mi ceara actul constitutiv al firmei ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cine are voie sa-mi ceara actul constitutiv al firmei (srl)

Care sunt principalii colaboratori/potentiali (ai unui srl) care au voie (este legal) sa ceara copie dupa actul constitutiv al firmei?
Spre exemplu, proprietarul cu care voi incheia contract de inchiriere pt. punct de lucru are dreptul sa-mi ceara copie dupa actul constitutiv al firmei?
Care sunt alte terte pers. juridice care au dreptul sa ceara actul constitutiv al unui srl?

Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:29, 25 Noiembrie 2011
actul constitutiv este certificatul de nastere al firmei, asa cum inregistrarea este actul de identitate...fiind opozabil tertilor, teoretic, oricine are un interes justificat poate sa-l vada.
De obicei se cere copii dupa certificatul de inmatriculare al firmei nu dupa actul constitutiv.
Proprietarul va poate cere actul constitutiv pentru a vedea cine are dreptul de a incheia contracte in numele societatii si eventual un certificat constatator pentru verificarea ultimelor modificari in actul constitutiv.
Actul constitutiv poate fi cerut de organele fiscale.
Se poate intampla sa vi se solicite o copie la obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie, la banca in momentul cand infiintati firma si deschideti contul de capital, la licitatii, de organe ale statutului cu atributii de control s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar pentru depunere capital social kaleda kaleda Buna seara. As dori sa ma indrume cineva referitor la actele necesare constituirii capitalului social pentru un SRL-D in curs de infiintare. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui srl? law4ro law4ro Vreau sa imi fac o firma, si dupa ce am citit zeci de pagini de internet, sunt tot in ceata. Pot apela la intermediari, insa am hotarat sa fac eu totul, sa ... (vezi toată discuția)
Semnare contract distributie Camelia Popescu Camelia Popescu Puteti, va rog, sa-mi spuneti daca este valabila semnatura oricarui alt asociat/director al firmei, la incheierea unui contract de distributie, in absenta ... (vezi toată discuția)