avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract firma servicii calcul incalzire ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract firma servicii calcul incalzire pt apart cu repartitoare

buna ziua,
Reprezint o Asoc de Prop ce are incheiat un ctr cu o firma de servicii calcul sume incalzire prin citire repatitoare din anul 2006.
avand in verede modul de calcul si nemultumirile proprietarilor am transmis o adresa prin care cerem renuntarea la ctr pentru 1 scara(ctr este incheiat pt fiicare scara in parte, adica 4 ctr pe Asociatie.) insotit de semnaturile proprietarilor.
Firma mi-a transmis o adresa prin care ne invita la conciliere si in caz contrar trebuie sa achitam o despagubire de 5000 lei.
ma poate ajuta cineva cum sa procedam sa scapam de aceste clauze abuzive din ctr, de genul valabil pe 10 ani.
va multumesc


Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 19:15, 26 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
CUM SE POATE ELIMINA SISTEMUL DE REPARTITOARE DIN BLOC

Simplu și rapid:

1. În ultima zi a lunii citiți, scrieți și păstrați cifrele de pe toate repartitoarele.
2. Proprietarii NEMULȚUMIȚI își demontează singuri repartitoarele și, fie le depozitează în debara, fie le aruncă la gunoi, ca pe orice alt produs electrocasnic de care v-ați săturat.
3. Proprietarul NEMULȚUMIT comunică în scris conducerii asociației de proprietari decizia sa și notifică firma (adresă scrisă prin poștă sau direct la sediul firmei) în care anunță demontarea repartitoarelor și renunțarea la
serviciul de citire, calcul etc. precum și data de la care relația contractuală nu mai este valabilă în cazul lui.
4. După demontarea repartitoarelor verificați dacă se mai îndeplinește condiția de 80% dintre proprietari care acceptă repartitoarele din numărul total al proprietarilor. Dacă această condiție legală și contractuală nu se mai îndeplinește atunci automat sistemul cu repartitoarele își pierde valabilitatea în bloc adică se anulează.
5. Factura de căldură se va repartiza la fel ca înainte de data montării repartitoarelor în bloc.

Asociația de proprietari și conducerea asociației nu au nici o responsabilitate și nici un fel de putere pentru această problemă întrucât serviciul este individual (prestarea s-a făcut la nivel de proprietar / apartament).
Asociația de proprietari are atribuții prin lege numai cu privire la proprietatea comună nu și pentru proprietățile individuale (în apartamente).
Decizia unui proprietar pentru ceea ce face în interiorul apartamentului său nu poate fi înlocuită cu hotărâri ale adunării generale ori cu decizii ale comitetului executiv.
Caloriferul este în proprietatea individuală a proprietarului și nu este în sarcina asociației de proprietari.
Prin lege clauzele abuzive din contracte (de genul: contract pe 10 ani, despăgubiri etc.) nu produc efecte niciodată asupra consumatorului de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model reziliere contract euthea euthea Problema mea este urmatoarea : tot mai multi proprietari din blocul in care locuiesc sunt nemultumiti de sistemul de repartitoare de caldura (costuri ff mari ... (vezi toată discuția)
Demontarea repartitoarelor MelindaB MelindaB Am citit un articol in ziar cu titlu "Repartitoarele pot fi demontate de oricine" un specialist in domeniu, va spune cum sa scapati de ele daca suteti ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de repartitoare Kalynda Kalynda Vreau sa dau in judecata firma [editat] SA, cea cu repartitoarele, pt calcularea unor sume mai mult decat exorbitante reprezentand costurile energiei termice ... (vezi toată discuția)