avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... marire/micsorare catime
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

marire/micsorare catime

nu inteleg de ce daca renunt sau imi restrang pretentiile trebuie sa timbrez la valoarea initila??
:vishenka:
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 23:17, 29 Noiembrie 2011
pai si daca eu fac cerere modificatoare la prima zi sa zicem pe obligatia de a face si tre sa timbrez..19 sau 8 lei in loc de pretentii pe un miliard :)
In cazul acesta nu micsorati catimea pretentiilor, ci modificati obiectul actiunii. Datorati taxa judiciara de timbru in raport de obiectul modificat.
cu alte cuvinte marirea/micsorarea catimii poate interveni oricand dar doar dupaprimul termen dupa prima zi de infatisare datorez la valoarea introductiva:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot micsora valoarea pretentiilor inainte de plata taxei judiciare de timbru? corstef corstef Buna ziua Dragii mei, pot micsora valoarea pretentiilor inainte de plata taxei judiciare de timbru? Stiu ca acest lucru nu constituie o modificare a cererii ... (vezi toată discuția)
Micsorarea catimii obiectului cererii de chemare in judecata ContSters54572 ContSters54572 Catimea obiectului cererii de chemare in judecata se poate micsora numai pana la prima zi de infatisare sau oricand, in tot cursul procesului? Art. 132 alin. ... (vezi toată discuția)
Reducere pretentii accesorii ptr ef expertizei daniela r. daniela r. Buna ziua, Daca prin cererea de chem in jud, s au cerut din eroare atat debit principal cat si accesoriu, ptr care instanta deja a admis reducere de ... (vezi toată discuția)