LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar vechimea in munca 25% si 12% spor de fidelitate. ce trebuie sa fac sa beneficiez de aceste drepturi stipulate in HG
Cu stima
Niculina Popa
1. Se formuleaza o cerere de chemeare in judecata a angajatorului , pentru ca prin hotararea pronuntata de catre iinstanta de judecata sa fie obligat la plata drepturilr salariale restante.
2. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare. Termenul de depunere a actiunii este de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa vi se plateasca salariul.
3. In litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul ..el va trebui sa faca dovada platii salariului .. dvs puteti anexa la cerere copie de pe c.i.m. si de pe decizia de incetare a raportului de munca.
Cererea este tip sau o formulez eu?
In decizia mea scrie ca am drept de contestatie 30 zile eu nu doresc reintegrarea in munca ci doar recuperarea frepturilor salariale si inscierea in cartea de munca
Ultimul termen ar fi 8 decembie dupa calculul meu
Valoare totala a drepturilor salariale ,cine o stabileste?
Eu stiu doar ca la salariu minim nu s-a avut in vedere indicele de ierarhizare de 1.5 pentru subingineri ,conform HG1051/2008,in anul 2008 la negocierea contractului colectv de munca,conducerea a hotarat introducerea sporurilor in salariu (spor de vedhime si fifelitate)
In cazul meu salariul min in dec 2008 era 800 lei la care trebuia indexate celelalte sporuri(25%vechime si12%difelitate) la negocierea d-l director mi-a zis ca societate nu are resurse si ca daca nu imi convine stiu unde este poarta
Salariatii nu au avut acces la ccm/societate, dar mai sunt negociate si alte drepturi(tichete de masa) care nu au fodt acordate
In carea de munca este inscris salariul de 949 lei/2008
999/2010
1029/2011
Salarizare 2010
piramida76
Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime?
Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)