avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare teren curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare teren curte

Cum se poate concesiona un teren din curtea unei case cumparate cu 10 ani in urma in baza legii 112.Mentionez ca am inchiriat deja cota indiviza din terenul aferent constructiei.Casa este impartita in doua. o parte pe care o detin de 62% si o partea altui proprietar care a achizitionat casa in 2010 si are in proprietate 48% din cladire. Acum noul proprietare vrea sa renoveze si sa se extinda in intreaga curte.
Spuneti-mi daca poate sa o faca in conditiile in care eu am inciriat mai mult de jumatate din teren? As vrea sa stiu daca reusesc sa concesionez partea inchiriata de mine ma pun la adaport se aceasta extindere a noului proprietar cu care din pacate nu se poate discuta.
Stiu ca daca isi mareste suprafata construita va putea sa ceara si teren aferent noii constructii.

Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:52, 27 Noiembrie 2011
contractul de inchiriere are aceleasi efecte ca si contractul de concesiune, in acest caz aveti drept de folosinta pe durata existentei constructiei in timp ce concesiunea se acorda pe durata unei perioade necesare in vederea protejarii unui drept de exploatare sau de construire. Dvs. aveti posibilitatea de a cumpara terenul dat in folosinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Conditie concesiune jon_ion jon_ion daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)